ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΟΥΔΑΣ

sxoleio

Παλαιότερες ανακοινώσεις

18 Οκτωβρίου 2017:Σήμερα, τις τρείς τελευταίες διδακτικές ώρες, πραγματοποιούνται οι μαθητικές εκλογές για την ανάδειξη του 15-μελούς μαθητικού συμβουλίου. Αύριο Πέμπτη 19/10/2017, τις δύο τελευταίες ώρες, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των 5-μελών μαθητικών συμβουλίων.

11 Οκτωβρίου 2017: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΛ ΣΟΥΔΑΣ Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας , θα πραγματοποιηθούν τη Τετάρτη 18/10/2017 και ώρα 8 το βράδυ στο χώρο του Λυκείου Σούδας. Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη. Συμμετοχές για Δ. Σ. στο τηλέφωνο 6970833176.

11 Οκτωβρίου 2017:Στα πλαίσια σχολικού περιπάτου, το Λύκειο της Σούδας πραγματοποίησε επισκέψεις σε χώρους πνευματικού και ιστορικού ενδιαφέροντος στην πόλη των Χανίων. Συγκεκριμένα. η Α΄τάξη επισκέφτηκε την Δημοτική Βιβλιοθήκη οπου ξεναγήθηκαν από την κυρία Βιβή Χουδαλάκη , ενώ οι Β΄και Γ τάξεις ξεναγήθηκαν από τον υπάλληλο της Αρχαιολογίας Χανίων κύριο Κώστα Ψαράκη στα Ενετικά Νεώρια.

 

11 Οκτωβρίου 2017: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ  

 

 

11 Οκτωβρίου 2017: Προς τους Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών του Λυκείου Σούδας: Την Τετάρτη , στις 6 το απόγευμα στο σχολείο μας θα γίνει ενημέρωση των γονέων και στη συνέχεια η κυρία Αντωνία Μπαουράκη, εκπρόσωπος του ΚΕΣΥΠ Χανίων, θα μιλήσει για το εκπαιδευτικό σύστημα.

2 Οκτωβρίου 2017: Η ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ γιορτάστηκε σήμερα στο ΓΕΛ Σούδας. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες στο κλειστό Γυμναστήριο της Σούδας και στο γήπεδο του Άρη Σούδας όπου έπαιξαν βόλει και ποδόσφαιρο αντίστοιχα, ενώ στην αυλή του σχολείου έπαιξαν μπάσκετ. Δόθηκαν έπαινοι στους συμμετέχοντες μαθητές που συνδυάζουν στην καθημερινή ζωή τις αθλητικές δραστηριότητες με το πρόγραμμα σπουδών του σχολείου. Η χορευτική ομάδα χόρεψε κρητικούς παραδοσιακούς χορούς ενώ η χορωδία του σχολείου με συνοδεία κιθάρας, τραγούδησε έντεχνα τραγούδια. Ευχαριστούμε τους κυρίους Μποφίλη Βασίλειο και Κλωθάκη Δημήτρη που κάλυψαν ηχητικά τις εκδηλώσεις.  Έπαινος    Στιγμιότυπα από την εκδήλωση

 

30 Σεπτεμβρίου 2017:ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΓΙΑ ΤO ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2017.

30 Σεπτεμβρίου 2017: Η Περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας θα πραγματοποιήσει περίπατο στο Μοναστήρι της Αγίας Κυριακής στο Βαρύπετρο, το Σάββατο 30/9/2017. Αναχώρηση από το σχολείο στις 2 το μεσημέρι και αφού διαβούμε το "μονοπάτι του Θεού" θα ανηφορίσουμε μέχρι το Κάστρο (Βυζαντινή Οχύρωση)και θα επιστρέψουμε στο σχολείο περίπου στις 6 το απόγευμα.

29 Σεπτεμβρίου 2017:H κυρία Μπαουράκη Αντωνία, εκπρόσωπος του ΚΕΣΥΠ Χανίων, θα ενημερώσει τους μαθητές της Β΄και Γ΄τάξης για τις Πανελλήνιες και το Σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ - ΤΕΙ. 22 Σεπτεμβρίου 2017: Βραδιά αστροπαρατήρησης και ουρανογραφίας στις 8 το βράδυ στην αυλή του Γενικού Λυκείου Σούδας. Την Παρασκευή 22/9/2017 με τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης. Είσοδος ελεύθερη.

12 Σεπτεμβρίου 2017: Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες 2017 από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 

 

11 Σεπτεμβρίου 2017: ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΓΕΛ ΣΟΥΔΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 20117 και ώρα 10:00 θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός του ΓΕΛ Σούδας και στη συνέχεια θα δοθούν βιβλία. Οι μαθητές από την Απτέρα και το Καλάμι θα βρίσκονται στη στάση του Υπεραστικού Λεωφορείου στις 8:30. Οι μαθητές από τα Τσικαλαριά, τα Λιβάδεια, το αλσύλλιο Αγροκηπίου, και το Βλητέ Σούδας θα βρίσκονται στη στάση του αστικού λεωφορείου στις 8:30.

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-18

 

24 Αυγούστου 2017:  Οι επιτυχόντες του Λυκείου μας στα ΑΕΙ - ΤΕΙ 2017

 

 

28 Ιουνίου 2017: Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τους τελειόφοιτους μαθητές θα πραγματοποιηθεί στο Λύκειο Σούδας , στις 10:00΄στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, « Ιγνάτιος Χατζηνικολάου». Μιά φωτογραφική αναδρομή στα Λυκειακά χρόνια.

 

17 Ιουνίου 2017:Εκδήλωση στις 19:00΄στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χανίων πραγματοποίησε το Παράρτημα Χανίων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Στην τελετή βραβεύτηκαν όλοι οι μαθητές του Νομού Χανίων , από την ΣΤ΄ Δημοτικού Σχολείου μέχρι την Γ΄τάξη του Λυκείου , οι οποίοι διακρίθηκαν στους Διαγωνισμούς Μαθηματικών κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά. Μεταξύ των διακριθέντων και βραβευθέντων από τη Μαθηματική Εταιρεία, ήσαν και οι παρακάτω μαθητές του Λυκείου μας: Κουντουράκης Επιμενίδης της Α΄τάξης Κουντουράκης Οδυσσέας της Α΄τάξης Παπαδομανωλάκης Λευτέρης της Β΄τάξης Παιδιά, συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες!

6 Ιουνίου 2017: Οι αριστεύσαντες του σχολείου μας σχολικού έτους 2016-17 2 Ιουνίου 2017: Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο σχολείο στις 10:30΄με θέματα : 1) τη βράβευση των μαθητών μας που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2017 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ και 2) την παρουσίαση του προγράμματος ERASMUS-ΚΑ1 -ΒΕΡΟΛΙΝΟ 2 εως 8/4/2017 στο οποίο συμμετείχαν 4 εκπαιδευτικοί του σχολείο μας . Η αναφορά των Χανιώτικων Νέων στην εκδήλωση

19 Μαίου 2017:Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για το προσφυγικό στο Μουσείο Τυπογραφίας Χανίων στα πλαίσια της ημέρας Μουσείων. Συμμετείχε το Λύκειο Σούδας. Δείτε εδώ... ...και εδώ

15 Μαίου 2017: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Αγαπητοί γονείς , στα πλαίσια των πρωτοβουλιών μας για ενημέρωση και γνώση σε θέματα εκπαιδευτικού και επαγγελματικού προσανατολισμού και συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου , σας προσκαλούμε σε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: "Ομάδες Προσανατολισμού - Μηανογραφικό 2017". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Μαίου 2017 στις 18:30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.

10 Μαίου 2017:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ : Δίνονται σήμερα στις 9 το πρωί, οι έλεγχοι επίδοσης των μαθητών του σχολείου μας.

8 Μαίου 2017: Έγινε παρουσίαση των συνθετικών εργασιών(project)των τμημάτων της Α΄και Β΄τάξης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου μας.

8 Μαίου 2017: ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ Ενημαρώνουμε τους υποψηφίους Στρατιωτικών Σχολών οτι η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 19 Μαίου 2017 (σφραγίδα ταχυδρομείου)

8 Μαίου 2017: ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ Ενημερώνουμε τους μαθητές του σχολείου μας ότι κατά την περίοδο των ενδοσχολικών εξετάσεων , το λεωφορείο το πρωί θα περνάει από τις αφετηρίες των δρομολογίων στις 07:45΄για την πρώτη βάρδια και 09:45΄για τη δεύτερη βάρδια. Οι εξετάσεις θα ξεκινούν στις 08:10΄το πρωί. 27 - 28 Απριλίου 2017:Το Λύκειο Σούδας συμμετέχει στο Φεστιβάλ "Γειτονιές κοντά!" που πραγματοποιείται την Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στην Κάτω Σούδα με μουσικές δημιουργίες από τη μαθήτρια Καλαιτζαντωνάκη Γεωργία. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το δίκτυο εκπαίδευσης ενηλίκων και τους φορείς της περιοχής. Στο θεατρικό δρώμενο συμμετέχει μεταξύ άλλων η μαθήτρια του Λυκείου μας Κουριδάκη Αριστέα.

27 - 28 Απριλίου 2017:Στα πλαίσια του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων θα πραγματοποιηθεί έκθεση ψηφιακών μαθητικών έργων. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν και τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στο Εργαστήριο Αυτοματισμού και Ρομποτικής. Στη δράση αυτή συμμετείχαν ενεργά μαθητές από το ΓΕΛ Σούδας (Κουνδουράκης Επιμενίδης, Κουνδουράκης Οδυσσέας, Μαλαδάκη Στέλλα, Λαρεντζάκη Ιωάννα, Αργυρώ Περάκη κ.α)

26 Απριλίου 2017: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΛ ΣΟΥΔΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «Δ. ΒΛΗΣΙΔΗΣ» Η θεατρική ομάδα του Γενικού Λυκείου Σούδας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην «Άνοιξη καλλιτεχνικής Δημιουργίας του Δήμου Χανίων» παρουσιάζει την παράσταση: «Περί ζωής και θανάτου» που περιλαμβάνει τα έργα: «Ο θάνατός σου, η ζωή μου» του Αλέκου Σακελλάριου και «Χάρολντ και Μώντ» του Κόλινς Χίγγινς σε διασκευή από τη θεατρική ομάδα. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 και ώρα 21:00 στο θέατρο « Δ. Βλησίδης».Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας αποτελείται από 20 μαθητές. Την ευθύνη για τη θεατρική παράσταση έχουν οι καθηγήτριες Παΐζη Ελένη και Αντέλλη Γεωργία

4 Απριλίου 2017: Ο Τομέας Φυσικής Υψηλών Ενεργειών του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει και φέτος σε συνεργασία με το European Particle Physics Outreach Group και το Ελληνικό του τμήμα "Ελληνική Ομάδα Εκλαίκευσης" την ημερίδα «International Particle Physics Masterclasses 2017». Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο κτίριο του Τμήματος Φυσικής (Πανεπιστημιούπολη Βουτών) στις 01/04/2017. Στα πλαίσια της ημερίδας εκατοντάδες μαθητές λυκείου από την Ευρώπη θα επισκεφθούν πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα για να ανακαλύψουν τα κρυμμένα μυστικά της φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων. Θα δουλέψουν πλάι σε επιστήμονες και θα αναλύσουν συγκρούσεις στοιχειωδών σωματιδίων στον πιο ισχυρό επιταχυντή του κόσμου στο CERN - το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Φυσικής - στη Γενεύη. Η μοναδική αυτή ευκαιρία που θα έχουν οι μαθητές να εκτεθούν σε συναρπαστική φυσική υψηλών ενεργειών παρέχεται από την δράση ?Hands-on Particle Physics Masterclasses? Η ημερίδα διοργανώνεται κάθε χρόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχει μεγάλη επιτυχία. Φέτος θα συμμετάσχουν περισσότερα από 90 πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα σε 22 χώρες. Εδώ ολόκληρο το δελτίο τύπου του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το σχολείο μας συμμετέχουν οι μαθητές: 1. Μακρυδάκης Ιωσήφ 2. Παπαδομανωλάκης Ελευθέριος 3. Κουλούρη Ασπασία 4. Αθανασούδη Αναστασία 5. Φάμα Φιλιπίνα 6. Χατζηδάκη Βασιλική 7. Χαριτάκης Αρτέμης Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη συμμετοχή των μαθητών μας

3 Απριλίου 2017:Στο τμήμα Α1 , ο Νικόλαος Γιαννακάκης, Εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών και Διασώστης Γενικών Καθηκόντων, παρέδωσε μαθήματα Πρώτων Βοηθειών.

3 Απριλίου 2017:Οι μαθητές Θετικού προσανατολισμού της Β΄τάξης και οι μαθητές Θετικού προσανατολισμού και προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής της Γ΄τάξης επισκέφτηκαν το Πολυτεχνείο Κρήτης στα πλαίσια της Ημέρας Γνωριμίας με το Πολυτεχνείο Κρήτης.

25 Μαρτίου 2017: Παρέλαση 25ης Μαρτίου και κατάθεση στεφάνου του Λυκείου Σούδας 18 - 19 Μαρτίου 2017:Ομάδα μαθητών του Λυκείου μας με τον τίτλο "Φευγάτοι" συμμετέχει στον εορτασμό των Φυσικών Επιστημών 2017 που διοργανώνει το ΕΚΦΕ Χανίων. Οι μαθητές θα παρουσιάσουν πειράματα στο χώρο του ΓΕΛ Ακρωτηρίου υπό την εποπτεία της καθηγήτριας Αργυρώς Ζώη.

11 - 12 Μαρτίου 2017: Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού διοργανώνουν το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π)και η Ένωση Γονέων του Δήμου Χανίων , για τρίτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Δήμο Χανίων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων το Σάββατο 11 Μαρτίου από 5:30΄μ.μ. έως 10:00΄μ.μ και την Κυριακή 12 Μαρτίου από τις 1ο:00΄π.μ. έως 2:30΄μ.μ. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

22 Φεβρουαρίου 2017:Ξεκίνησε από σήμερα έως τις 2 Μαρτίου 2017 η υποβολή αιτήσεων - δηλώσεων υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων 2017. Οι μαθητές της Γ΄τάξης ενημερώνονται σχετικά στο σχολείο. Οι απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία θα προσκομίσουν τη δήλωση τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα αναφέρονται ΕΔΩ.

21 Φεβρουαρίου 2017: Αξιολόγηση προσφορών εκδρομής Περιβαλλοντικής Ομάδας στο Καρπενήσι.

14 Φεβρουαρίου 2017: Προκήρυξη εκδρομής της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Λυκείου Σούδας στο Καρπενήσι

Από 28 Ιανουαρίου έως 4 Μαρτίου:ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ Η Λέσχη Προγραμματισμού Χανίων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων του Πολυτεχνείου Κρήτης και το Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης διοργανώνουν Εργαστήριο Προγραμματισμού και Ρομποτικής για μαθητές Λυκείου. Στα πλαίσια αυτής της δράσης θα πραγματοποιηθούν 6 εργαστηριακά μαθήματα από 28 Ιανουαρίου έως 4 Μαρτίου. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν από το Λύκειο Σούδας οι παρακάτω μαθητές:Κουντουράκης Επιμενίδης, Κουντουράκης Οδυσσέας , Μαλαδάκη Στέλλα, Γκέκα Αρμέλλα, Μιχαηλίδη Ζωή, Βεργετζή Σοφία, Λαρεντζάκη Ιωάννα. Εργαστήριο Προγραμματισμού και Ρομποτικής για μαθητές Λυκείου. Δωρεάν εργαστηριακά μαθήματα.

23 έως 27 Φεβρουαρίου 2017Το πρόγραμμα των Κυπρίων κατά την επίσκεψη τους στην Κρήτη 4 Φεβρουαρίου 2017: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΠΑΦΟΥ

1 Φεβρουαρίου 2017: Σήμερα Τετάρτη, και κάθε Τετάρτη 2-3 το μεσημέρι, η χορευτική ομάδα του σχολείου μας θα κάνει πρόβες με την δωρεάν καθοδήγηση της κυρίας Πατεράκη Άννας , υπεύθυνης του Χορευτικού Ομίλου "ΑΡΟΔΑΜΟΥ".

30 Ιανουαρίου 2017: Εορτή των Ιεραρχών καιτο σχολείο μας θα μεταβεί στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Σούδας για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία. Ομιλητής θα είναι ο κ. Χασουράκης Βαγγέλης , θεολόγος του Λυκείου Σούδας.

29 Ιανουαρίου 2017: Πραγματοποιείται, μετά την αναβολή λόγων καιρικών συνθηκών, η εκδρομή της Β΄τάξης στη Βουλή. Αναχώριση την Κυριακή 29-1-2017 με το πλοίο της γραμμής στις 21:00΄και επιστροφή την Τετάρτη πρωί στη Σούδα

27 Ιανουαρίου 2017: Τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες του ωρολόγιου προγράμματος θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος των Εβραίων

26 Ιανουαρίου 2017: Στο Λύκειο Σούδας έγιναν συζητήσεις δύο σχολικών ωρών , με τους μαθητές των Α΄και Β΄τάξεων που αφορούσαν θέματα της εφηβείας που ενδιέφεραν τους μαθητές. Οι συζητήσεις έγιναν με ενδιαφέρπν , ελεύθερη συμμετοχή και ανοιχτό διάλογο με την ψυχολόγο Κουράκη Ελένη, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Χανίων, που άκουσε τους προβληματισμούς , απάντησε σε ερωτήματα και ανησυχίες που έθεσαν οι μαθητές για τη ζωή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η εφηβεία είναι μια κρίσιμη περίοδος ψυχοκοινωνικής ωρίμανσης και χρειάζεται υπομονή, σωστή καθοδήγηση και φροντίδα από τους υπεύθυνους ενήλικες προκειμένου η μετάβαση από την παιδικότητα στην ενηλικίωση να πραγματοποιηθεί για τον έφηβο όσο γίνεται ομαλότερα.

17 Ιανουαρίου 2017:To σχολείο μας πραγματοποίησε περίπατο στη Λίμνη της Αγιάς και στη συνέχεια μετέβη στη Μοναχή Ελιά όπου παρακολουθήσαμε τον τελικό ποδοσφαίρου κοριτσιών μεταξύ του Λυκείου Σούδας και του ΓΕΛ Ελ. Βενιζέλου. Στιγμιότυπα από την εκδρομή Στιγμιότυπα από τον αγώνα

16 Ιανουαρίου 2017: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ Αγαπητοί γονείς, Σας καλούμε στην ομιλία/συζήτηση με θέμα «Η αναγκαιότητα της αυτοεκτίμησης για τη διαχείριση του άγχους και για την επιτυχία των παιδιών μας στο σχολικό/συναισθηματικό/κοινωνικό περιβάλλον. Ομιλήτρια θα είναι η κ. Πατεράκη Καστρινάκη Νεκταρία, Πτυχιούχος Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή σύμβουλος. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Λύκειο Σούδας στις 16 Ιανουαρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 6:00 το απόγευμα.

4 Ιανουαρίου 2017: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσικαλαριών στο Στέκι Νεολαίας στις 6 το απόγευμα, βράβευσε τους πρωτοετείς φοιτητές του χωριού. Οι βραβευθέντες ήταν 15 απόφοιτοι του Λυκείου Σούδας. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Διευθύντρια του ΓΕΛ Σούδας κα Μαράκη Μαρία, ο πρώην Γυμνασιάρχης κος Σάββας Ηλιάδης και η συνταξιούχος δασκάλα κα Αρτζουχαρτζή Δέσποινα.

21 Δεκεμβρίου 2016: Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου μας συγκέντρωσαν ποσότητες τροφίμων για να τα προσφέρουν σε άπορες οικογένειες της Σούδας.


Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, φτιαγμένο με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά!
Οι μαθήτριες στα Καλλιτεχνικά κατασκευάζουν τα στολίδια του Χριστουγεννιάτικου δέντρου!

21 Δεκεμβρίου 2016: Αδελφοποίηση με το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου Πάφου προετοιμάζει το σχολείο μας. Αντιπροσωπεία από το Κυπριακό σχολείο θα βρεθεί για τον σκοπό αυτό στη Σούδα το χρονικό διάστημα 23/2/2017 έως 28/2/2017.

15 Δεκεμβρίου 2016: Στο φρούριο Ιντζεδίν στο Καλάμι βρέθηκαν σήμερα με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Ελευθερίου, κατά την οποία το φρούριο είναι ανοικτό, οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Σούδας που υλοποιούν το πρόγραμμα <<Οχυρωματική Αρχιτεκτονική του λιμένα της Σούδας>> Κείμενο και φωτογραφίες από την επίσκεψη στο Ιτζεδίν. Aναφορά των Χανιώτικων Νέων

14 Δεκεμβρίου 2016: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Ο Σύλλογος διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Σούδας σας προσκαλεί σε ενημέρωση για τις απουσίες και την πρόοδο ενός εκάστου μαθητή την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 12.30μ.μ. έως 14.00μ.μ. Η παρουσία σας κρίνεται απολύτως απαραίτητη.

8 Δεκεμβρίου 2016:AΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΕΚΔΡΟΜΗΣ Β΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

8 Δεκεμβρίου 2016:Μαθητές του σχολείου μας στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ

7 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα αντιπροσωπεία παικτών της ομάδας του Πλατανιά επισκέφτηκε το σχολείο μας. Συγκεκριμένα ο Αντώνης Κοκκαλάς, ο Θανάσης Ντίνας, καθώς και η διευθύντρια marketing του συλλόγου Άρτεμις Κατερινάκη, επισκεύθηκαν το Γενικό Λύκειο Σούδας στο πλαίσιο ενημέρωσης των παιδιών για τον αθλητισμό και πως μπορεί να βοηθήσει την καθημερινότητα, αλλά και τη ζωή τους γενικότερα. Η κουβέντα των παικτών του Πλατανιά με τους μαθητές επικεντρώθηκε κυρίως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει και τις θυσίες που κάνει κάποιος προκειμένου να φτάσει στον στόχο του, αλλά και ποια είναι η καθημερινότητα ενός επαγγελματία παίκτη, από τις προπονήσεις, μέχρι την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του. Ο Αντώνης Κοκκαλάς και ο Θανάσης Ντίνας, στη συνέχεια απάντησαν σε ερωτήσεις, μοίρασαν δώρα, μπάλες, υπέγραψαν αυτόγραφα και ανανέωσαν το ραντεβού τους στο γήπεδο.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

7 Δεκεμβρίου 2016: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ Αγαπητοί γονείς, Καλείσθε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 στις 6 το απόγευμα στο Γενικό Λύκειο Σούδας στην ομιλία - συζήτηση με θέμα «Σύγχρονες μορφές εξαρτήσεων και ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη και αντιμετώπιση τους». Ομιλήτρια θα είναι η κυρία Επιτροπάκη Μαρία , κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας. Την εκδήλωση διοργανώνει ο σύλλογος διδασκόντων του ΓΕΛ Σούδας και ο Σύλλογος Γονέων του Λυκείου.

6 Δεκεμβρίου 2016: ΘΕΜΑ: « Διαγωνισμός Euroscola 2017» Οι μαθήτριες και οι μαθητές των Β? και Γ? τάξεων των σχολείων , μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό του Προγράμματος Euroscola, με θέμα: «Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια: πολιτικά δικαιώματα και συμμετοχή στη δημοκρατική ζωή της Ένωσης. Όπως ορίζεται στο Άρθρο 9 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΕΕ), η ευρωπαϊκή ιθαγένεια αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Ποιά δικαιώματα απορρέουν από την ιδιότητα του Ευρωπαίου Πολίτη και πώς αυτά συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας;» προκειμένου να επιλεγούν για συμμετοχή στην ημερίδα Euroscola, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης θα εκπροσωπηθεί από είκοσι τέσσερις (24) μαθητές/τριες και δύο (2) συνοδούς καθηγητές/τριες από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων. Από το Λύκειο Σούδας συμμετέχουν 8 μαθητές.

3 Δεκεμβρίου 2016: Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο του σχολείου μας πραγματοποίησε εκδήλωση , προσκαλώντας τον πρώην μαθητή του σχολείου μας και νυν διδάκτωρα του Πανεπιστημίου Αθήνας κ. Μανόλη Τσιτσιριδάκη, ο οποίος μίλησε για τις μνήμες μου από τα μαθητικά χρόνια και απάντησε με άνεση στις ερωτήσεις που του έκαναν οι σημερινοί μαθητές.ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

1 Δεκεμβρίου 2016:ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΕΚΔΡΟΜΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

30 Νοεμβρίου 2016: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΜΙΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

28 Νοεμβρίου 2016: Επίσκεψη του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης στο σχολείο μας Τη Δευτέρα 28/11/2016 ο Χρήστος Σωτηρόπουλος από το Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης παρουσίασε στο σχολείο μας το θέμα "Ήλιος - Το Αστέρι της Ημέρας" στα πλαίσια ερευνητικής εργασίας μαθητών της Α΄ Λυκείου. Ο σύλλογος χάρισε στο σχολείο μας το βιβλίο «Παράθυρα στο Σύμπαν» του Ευγενίδιου Ιδρύματος και εκπαιδευτικό υλικό. Φωτογραφία από την επίσκεψη

28 Νοεμβρίου 2016: Προκήρυξη εκδρομής Β΄τάξης στη Βουλή

25 Nοεμβρίου 2016: Σήμερα Παρασκευή 25/11/2016 το τμήμα Α1 στα πλαίσια του project με θέμα την Ιστορία της Παλιάς Πόλης των Χανίων, ξεναγήθηκε από τον αρχαιολόγο κύριο Ψαράκη στη συνοικία Τοπανά, στο Βυζαντινό Μουσείο, στο Φρούριο Φιρκά και στην πλατεία Σαντριβανίου.

23 Nοεμβρίου 2016: Στο σχολείο μας άρχισε η συγκέντρωση τροφίμων για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. 20 Νοεμβρίου 2016: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Σούδας σε συνεργασία με το θέατρο σκιών του Νίκου Μπλαζάκη σας προσκαλούν την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στην παράσταση Καραγκιόζη: «O Γάμος του Δράκοντα» (βασισμένο σε λαϊκό κρητικό παραμύθι). Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας στις 11: 30π.μ. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των μαθητών του σχολείου μας. Το Δεκαπενταμελές του ΓΕΛ ΣΟΥΔΑΣ

18 Νοεμβρίου 2016:Την Παρασκευή 18/11/16 η κυρία Μπαουράκη Αντωνία, στέλεχος του ΚΕΣΥΠ Χανίων,θα ενημερώσει τους μαθητές του σχολείου μας κατά τάξη για τον επαγγελματικό προσανατολισμό.Επίσης η κυρία Κουράκη Ελένη, ψυχολόγος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, κάθε Παρασκευή κάνει δίωρη ενημέρωση ανά τμήμα στο χώρο του σχολείου σχετικά με τις σύγχρονες μορφές εξάρτησης.

17 Νοεμβρίου 2016: Το πρόγραμμα της γιορτής της 17ης Νοέμβρη στο σχολείο μας

15 Νοεμβρίου 2016: Προκήρυξη της εκδρομής της Γ΄ τάξης τον Φεβρουάριο 2017 στη Θεσσαλονίκη

13 Νοεμβρίου 2016:η Περιβαλλοντική Ομάδα του Λυκείου μας πραγματοποιεί περίπατο στον ποταμό Κοιλιάρη την Κυριακή 13 Νοέμβρη. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στις όχθες του ποταμού από τις Καλύβες μέχρι το χωριό Στύλος. Επίσης θα υπάρξει ξενάγηση στον παλιό μύλο της περιοχής και σε παλιές βυζαντινές εκκλησίες . Η εκκίνηση είναι στις 10:00΄από το σχολείο μας και η επιστροφή στις 14:00΄. Τιμή εισιτηρίου : 3 €

27 Οκτωβρίου 2016:Πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η καθιερωμένη σχολική γιορτή στα πλαίσια της επετείου του ελληνικού έπους του 1940.Φωτογραφίες εδώ. Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων- Άγιος Νεκτάριος Σούδας

24 Οκτωβρίου 2016: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΓΕΛ ΣΟΥΔΑΣ Αν είσαι γονιός και αγωνιάς για την εκπαιδευτική και επαγγελματική διαδρομή , που το παιδί σου καλείται να επιλέξει, σε προσκαλούμε τη Δευτέρα 24 /10/2016 και ώρα 6 το απόγευμα στο ΓΕΛ Σούδας. Στο πλαίσιο της συνάντησης μπορείς να ενημερωθείς για το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις επαγγελματικές διεξόδους που υπάρχουν και να κουβεντιάσεις τις απορίες και τους προβληματισμούς σου ώστε να μπορέσεις να υποστηρίξεις το παιδί σου στις εκπαιδευτικές και στις επαγγελματικές του επιλογές. Ομιλήτρια θα είναι η κυρία Μπαουράκη Αντωνία, υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Χανίων . Οργανώνουν το ΚΕΣΥΠ Χανίων και το Γενικό Λύκειο Σούδας.

23 Οκτωβρίου 2016: Eκδρομή, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπ/σης που υλοποιεί το σχολείο μας, την Κυριακή το πρωί , 23-10-2016. Το πρόγραμμα έχει ως εξής : Αναχώρηση από το σχολείο στις 9.30πμ. Άφιξη στον Κουρνά 10.20 πμ.Υποδοχή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Κουρνά, σύντομη ξενάγηση στον ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, που παρουσιάζει αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε τη "Στράτα του Αζίλακα" μια όμορφη διαδρομή γύρω απο το χωριό , διάρκεια περίπου 1,5 εως 2 ώρες. Περί την 12.30 θα μεταβούμε στη Λίμνη Κουρνά μοναδικό υδροβιότοπο για να περπατήσουμε στις όχθες της και να καθίσουμε για ξεκούραση. Επιστροφή στο σχολείο περίπου 14.30. ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

12 Οκτωβρίου 2016: Την Τετάρτη 12/10/2016 πραγματοποιείται περίπατος του Λυκείου μας στα Χανιά.Η αναχώρηση θα γίνει στις 08:30΄ και τα τμήματα Α1, Α2 και Α3 της Α΄ τάξης θα επισκεφθούν τη Βιβλιοθήκη Χανίων και τη Βιβλιοθήκη Ελ. Βεβιζέλου, ενώ το τμήμα Α4 και η Β΄ τάξη θα ξεναγηθεί στους ναούς Αγίου Νικολάου και Αγίου Ρόκκου στη Σπλάντζια. Ακολούθως θα περιηγηθούν όλοι στην Παλιά Πόλη των Χανίων μέχρι την επιστροφή στις 13:00΄ στη Σούδα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Στις 24 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 6 το απόγευμα στο Γενικό Λύκειο Σούδας θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου μας για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Την παρουσίαση θα κάνει η κυρία Αντωνία Μπαουράκη από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Χανίων.

3 Οκτωβρίου 2016: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Με αφορμή την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού, με θέμα «νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός ? Δικαίωμα για όλους», ο παγκρήτιος αθλητικός σύλλογος κινητικά αναπήρων και παραπληγικών «Αετοί Κρήτης» επισκέφθηκε το ΓΕΛ Σούδας. Οι Αετοί έπαιξαν μπάσκετ με τους μαθητές του σχολείου με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές ως προς την διαφορετικότητα και την ίση συμμετοχή όλων των ανθρώπων στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Επίσης στόχος του σχολείου είναι μέσα από αυτή τη δραστηριότητα οι μαθητές να παραδειγματιστούν από την προσπάθεια των αθλητών του «Αετού», να ενδυναμώσουν τη θέληση τους για την επίτευξη των στόχων τους καθώς και να δουν τη ζωή με περισσότερη αισιοδοξία. Η δράση αυτή πραγματοποιείται για 2η συνεχή χρονιά. Επίσης, οι μαθητές του λυκείου Σούδας είχαν την ευκαιρία να αθληθούν σε ποικίλα αθλήματα στην αυλή του σχολείου τους και στους παρακείμενους αθλητικούς χώρους, στο γήπεδο του Άρη Σούδας και στο κλειστό γυμναστήριο Σούδας. Το ΓΕΛ Σούδας ευχαριστεί τους «Αετούς» της Κρήτης που για μια ακόμη χρονιά τιμούν με την παρουσία τους το σχολείο την ημέρα αυτή. Επίσης, ευχαριστεί τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σούδας κύριο Κων/νο Φωκά για την συμβολή του στην οργάνωση των εκδηλώσεων καθώς και για την ηχητική κάλυψη αυτών. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

30 Σεπτεμβρίου 2016: Αντιπροσωπεία από την Ένωση Γονέων Κύπρου συνοδευόμενη από μέλη της ¨Ενωσης Γονέων Χανίων, επισκέφθηκε το Λύκειο μας και είχε συνάντηση με τους μαθητές ,τη Διευθύντρια και την Υποδιευθύντρια του σχολείου.Η διευθύντρια τους ενημέρωσε για την ιστορία της Σούδας, ενώ ο καθηγητής Σταύρος Κασιμάτης έκανε μιά σύντομη παρουσίαση της ιστοσελίδας του σχολείου.Οι μαθητές Ανδρεάκης Νικόλας , Γεωργακάκης Ευτύχης έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν μαντινάδες ενώ οι μαθήτριες Μαστοράκη Μαρία, Μπουρίτη Κων/να και Φάμα Φιλιπίνα τραγούδησαν Κυπριακά τραγούδια.

29 Σεπτεμβρίου 2016:Εγκρίθηκε τ η συμμετοχή του ΓΕΛ Σούδας στο σχέδιο "making sience attractive" του Προγράμματος ERASMUS +/Δράση KA 1-Μαθησιακή Κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης.Περιγραφή του Προγράμματος στην ειδική πλατφόρμα της Ευρωπαικής Ένωσης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Λυκείου Σούδας στις 17 Οκτωβρίου 2016, ώρα 18:00΄στο χώρο του σχολείου.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016: "Περπατώ και ευφραίνομαι με τα αρώματα του φαραγγιού της Αγίας Ειρήνης". Εκδρομή της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Λυκείου Σούδας. Ώρα αναχώρησης 08:30΄από το σχολείο και επιστροφή στις 17:00΄. Τιμή εισιτηρίου 5€. Επικεφαλής της εκδρομής ο γυμναστής Αθανάσιος Παπουτσής. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ!

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016:Σε εκδήλωση που οργάνωσε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων το Παράρτημα Χανίων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, βραβεύτηκαν οι παρακάτω μαθητές του σχολείου μας που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς των Μαθηματικών της προηγούμενης σχολικής χρονιάς: Κουνδουράκης Οδυσσέας της Α΄τάξης Κουνδουράκης Επιμενίδης της Α΄τάξης Παπαδομανωλάκης Ελευθέριος της Β΄τάξης Σταθόπουλος Νικήτας της Γ΄ τάξης

8 Σεπτεμβρίου 2016: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Σας κάνομε γνωστό οτι ο καθιερωμένος Αγιασμός με την έναρξη του σχολικού έτους στο Γενικό Λύκειο Σούδας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 10 το πρωί. Οι μαθητές από τα Τσικαλαριά και τα Μετόχια θα βρίσκονται στις στάσεις του λεωφορείου στις 9:30 , ενώ οι μαθητές από την περιοχή της Απτέρας και του Καλαμίου πρέπει να βρίσκονται στη στάση του λεωφορίου στις 8: 30.

5 Σεπτεμβρίου 2016: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ - ΤΕΙ που επιθυμούν να μεταβούν με τους γονείς τους στην πόλη της σχολής επιτυχίας τους χρησιμοποιώντας πλοίο της ΑΝΕΚ LINES, δικαιούνται έκπτωσης εισιτηρίου. Από το Γραφείο του Λυκείου μας μπορούν να παραλαμβάνουν τη σχετική βεβαίωση.

1 Σεπτεμβρίου 2016: Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Λυκείου συγχαίρουν τους μαθητές του σχολείου που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τους εύχονται καλέςς σπουδές και επιτυχία στο νέο τους ξεκίνημα.

 

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016 - 17

 

24 Aυγούστου 2016: ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ 2016 ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΑΕΙ - ΤΕΙ

25 Ιουνίου 2016:Θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής.Μεταξύ των βραβευθέντων θα είναι και ο μαθητής Σταθόπουλος Νικήτας της Β τάξης -40ος σε σύνολο 150 διακριθέντων. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Λατώ στο Ηράκλειο, το Σάββατο 25/6/2016 και ώρα 12:00΄- 14:00΄.

23 Ιουνίου 2016: Μια ακόμα σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Οι μαθητές της Γ' Λυκείου ανοίγουν τα φτερά τους για τη νέα ζωή που τους περιμένει. Σας καλούμε, λοιπόν, στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τους φετινούς αποφοίτους μας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου την Πέμπτη 23-6-2016 και ώρα 11 π.μ 22 Ιουνίου 2016:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 και ώρα 7 το απόγευμα μαθητές του Γενικού Λυκείου Σούδας θα παρουσιάσουν στο Λύκειο Σούδας το πρόγραμμα «Η εγκατάσταση και η ενσωμάτωση των προσφύγων της Μικρασιατικής καταστροφής στην περιοχή της Σούδας και των Τσικαλαριών», που παρουσίασαν σε ημερίδα στο Ζωγράφειο Λύκειο στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης , η Πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιαστών Ν. Χανίων κα Στέλλα Γκοζάνη-Χαριτάκη θα αναφερθεί στην εγκατάσταση των προσφύγων της Μικρασιατικής καταστροφής στο Νομό Χανίων, ενώ ο απόφοιτος του Ζωγραφείου Λυκείου Παύλος Δότσος, εκπαιδευτικός, θα ξετυλίξει τις αναμνήσεις του από τα μαθητικά του χρόνια στο Ζωγράφειο. Η εκδήλωση οργανώνεται σε συνεργασία με την αδελφότητα Μικρασιατών Νομού Χανίων ¨Ο Άγιος Πολύκαρπος¨. Παράλληλα θα εκτίθεται σχετικό φωτογραφικό υλικό από τη συλλογή του Σταύρου Μυριδάκη, ενώ ο χορευτικός όμιλος Αροδαμός θα χορέψει Μικρασιάτικους χορούς. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει

22 Ιουνίου 2016: Αριστεύσαντες σχολικού έτους 2015-16

25 Μαίου 2016: Έπαινος στο Λυκειο μας από το Υπουργείο Παιδείας για τις δράσεις μας στο προσφυγικό.

24 Μαίου 2016: Η προκήρυξη για τις στρατιωτικές σχολές 2016. Η προκήρυξη για την Πυροσβεστική 2016. Προθεσμία για κατάθεση δικαιολογητικών στην Πυροσβεστική

22 Aπριλίου 2016: Hμερίδα διοργανώνει to ΓΕΛ Σούδας με θέμα «Εξοικονόμηση ενέργειας σχολείων». στις 22/04/2016 και ώρα 9:00 στο ΜΑΙΧ. Δελτίο τύπου Πρόγραμμα Ημερίδας Η αναφορά στα ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΑ ΤV, για την ημερίδα που διοργάνωσε το Λύκειο μας στο ΜΑΙΧ, με θέμα την "Εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολεία". https://www.youtube.com/watch?v=hEMZ8_96_6c

20 Aπριλίου 2016: Πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή του Λυκείου μας στο Ηράκλειο με ενδιάμεση στάση στο Φόδελε. Έγινε ξενάγηση στο Αρχαιολοογικό Μουσείο και στη συνέχεια περίπατος στην πόλη του Ηρακλείου.

15 Aπριλίου 2016:Mε πρωτοβουλία της 115 Πτέρυγας Μάχης στο Γενικό Λύκειο Σούδας διοργανώθηκε παρουσίαση ? ενημέρωση προς τους μαθητές για τις σχολές της Πολεμικής Αεροπορίας. Η ενημέρωση έγινε από τον Ανθυποσμηναγό Χρήστο Ιατρού και τον Ανθυποσμηναγό Κουδέρη Καλλίνικο.

15 Aπριλίου 2016: ΤΟ ΓΕΛ ΣΟΥΔΑΣ δήλωσε συμμετοχή στο LET'S DO IT GREECE Προτεινόμενες δράσεις για το σχολείο: 1. Βάψιμο εξωτερικών τοίχων, για την επικάλυψη συνθημάτων 2. Βάψιμο διαγραμμίσεων εξωτερικού γηπέδου μπάσκετ 3. Τακτοποίηση βιβλίων, δανειστικής βιβλιοθήκης σχολείου 4. Περιποίηση κήπου

11 Aπριλίου 2016:Το Λύκειο Σούδας συμμετέχει στην Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοό9λ με θέμα :"Στη ζωή μπορούμε να κάνουμε πολλά ταξίδια ... εσύ ποιό ταξίδι θα διαλέξεις; Αξίες , Λογοτεχνία, Τέχνη - Φρένο στο αλκοόλ" Συγχαρητήρια του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Χανίων στους συμμετέχοντες.

11 Aπριλίου 2016:Οι μαθητές μας συμμετέχουν στην "Ημέρα γνωριμίας με το Πολυτεχνείο Κρήτης"

10 Aπριλίου 2016: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Την Κυριακή 10/4/ 2016 στις 5:30 το απόγευμα σας καλούμε στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Λυκείου Σούδας σε μιά νοητή περιήγηση στα μονοπάτια που περπατήσαμε στις Κυριακάτικες εξορμήσεις μας τη σχολική χρονιά 2015-16 στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος "Περπατώ και Εξερευνώ τα μονοπάτια της περιοχής μου" ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ"

6 Aπριλίου 2016¨Πρόσκληση προς τους γονείς και κηδεμόνες του Λυκείου Σούδας Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Σούδας οργανώνουν την Τετάρτη 6-04-2016 και ώρα 6 το απόγευμα εκδήλωση- ενημέρωση για το Νέο Λύκειο. Η εκδήλωση απευθύνεται στους μαθητές της Α και Β Λυκείου προκειμένου οι μαθητές με τη συνεργασία της οικογένειας να λάβουν τις σωστές αποφάσεις για τη συνέχεια των σπουδών τους.

31 Mαρτίου 2016:Το τμήμα Α2 , με τη συνοδεία του καθηγητή Χασουράκη Ευάγγελου και της υποδιευθύντριας Ποντικάκη Γεωργίας, πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στη Μονή Αγίας Κυριακής στο Βαρύπετρο Χανίων.

29 Mαρτίου 2016: Προκήρυξη ημερήσιας εκδρομής στο Ηράκλειο στις 20 Απριλίου 2016

21 Μαρτίου 2016: Ομάδα μαθητών του Λυκείου Σούδας υπο την καθοδήγηση του καθηγητή Τζέτζια Χρήστου, πραγματοποίησαν το πείραμα του Ερατοσθένη για τη μέτρηση της ακτίνας της Γής. Περισσότερα εδώ.

20 Μαρτίου 2016: Πραγματοποιήθηκε ο Ηλιάκειος δρόμος, όπου συμμετείχαν και διακρίθηκαν στην κατηγορία τους οι παρακάτω μαθητές: Κουτσούδης Ιωάννης (1ος), Τζανακόπουλος Ιωάννης (2ος), Κουτσοποδιώτης Ιωάννης (3ος) , Γεωργακάκης Ευτύχιος (6ος) καιο Μακρυδάκη Μαρία (1η)Αναλυτικότερα εδώ. Συγχαρητήρια απο το Σύλλογο Διδασκόντων

19 Μαρτίου 2016:Ομάδα μαθητών του Λυκείου μας με τον τίτλο "Πανεπιστήμονες" συμμετείχε στον εορτασμό των Φυσικών Επιστημών 2016 που διοργάνωσε το ΕΚΦΕ Χανίων. Οι μαθητές παρουσίασαν πειράματα στο χώρο του ΓΕΛ Ακρωτηρίου υπό την εποπτεία των καθηγητριών Νίκης Σπάρταλη και Ειρήνης Νικολακάκη.

19 Μαρτίου 2016: Ο Τομέας Φυσικής Υψηλών Ενεργειών του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίο υ Κρήτης σε συνεργασία με με το European Particle Physics Outreach διοργανώνει στο Ηράκλειο Ημερίδα με τίτλο "International Particle Physics Masterclasses 2016".Στην ημερίδα έλαβε μέρος ομάδα μαθητών του Λυκείου μας αποτελούμενη από τους : 1) Καφούση Αικατερίνη 2) Λυμπεράκη Γεωργία 3) Κολοκούρη Αφροδίτη 4) Κουτσούδη Ιωάννη 5) Καραγιαννίδη Στέφανο και 6) Μπουντάκη Χρυσή. Τους μαθητές συνόδευσε ο καθηγητής Ρεξάκης Ιωάννης 11 Mαρτίου 2016: Επίσκεψη μαθητών του ΓΕΛ Σούδας στο Γηροκομείο Χανίων Φωτογραφίες από την επίσκεψη.

18 Μαρτίου 2016:Ευχαριστήριο από τον Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Χανίων. Η αναφορά στα Χανιώτικα Νέα

11 Μαρτίου 2016:Το σχολείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη και ξεναγήθηκε στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού. Την ίδια μέρα το τμήμα Β3 επισκέφθηκε το ΕΕΕΚΚ Χανίων και παρέδωσε στον Διευθυντή το ποσό των 250 ευρώ που συγκέντρωσαν οι μ αθητές από τα κάλαντα.Συνοδοί καθηγητές ήσαν οι Σταύρος Κασιμάτης και Χρήστος Τζέτζιας.

3 - 7 Μαρτίου 2016: Ομάδα μαθητών του Λυκείου μας μετέβη στην Κωνσταντινούπολη στα πλαίσια ημερίδας με τίτλο Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΩΣ ΕΠΙΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑΣ

28 Φεβρουαρίου 2016: Η περιβαλλοντική ομάδα στα ΑΝΩΓΕΙΑ : Το πρωί στις 8:30΄ξεκίνησε η περιβαλλοντική ομάδα που ασχολείται με τα μονοπάτια της περιοχής , την εκδρομή της. Την πρώτη μέρα επισκέφτηκε το Αρκάδι και στη συνέχεια το Φαράγγι του Αγίου Αντωνίου που βρίσκεται στον Πατσό Ρεθύμνου, για να κατευθυνθεί στη συνέχεια στα Ανώγεια.Εκεί διανυκτέρευσαν στην Εστία Νεότητας και την επομένη περπάτησαν το "Μονοπάτι του Βοσκού" στον Άγιο Υάκινθο.

25 Φεβρουαρίου 2016: Τα τμήματα Α1 , Α3 ξεναγήθηκαν στο Πολυτεχνείο Κρήτης στο Τμήμα Διαχείρισης Ορυκτών Πόρων στα πλαίσια του μαθήματος Διερευνητική Μάθηση που εκπονούν.

15 Φεβρουαρίου 2016:Αξιολόγηση προσφορών για την εκδρομή της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Λυκείου Σούδας στο ΚΠΕ Ανωγείων.

9 Φεβρουαρίου 2016: Διδακτική επίσκεψη των τμημάτων Α1 και Α3 στη ΔΕΔΙΣΑ και σε βιοτεχνία κατασκευής ηλιακών θερμοσιφώνων. Συνόδευσε ο καθηγητής Χρήστος Τζέτζιας.

15 Ιανουαρίου 2016: Πραγματοποιείται διδακτική επίσκεψη των μαθητών της Α΄ τάξης τις τρείς τελευταίες ώρες του ωρολόγιου προγράμματος στο ΜΑΙΧ. Ξενάγηση από τη βιολόγο κυρία Χριστίνα Φουρναράκη.

13 Ιανουαρίου 2016:Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Σούδας και ο Σύλλογος Γονέων σας προσκαλούν την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα σε μια εκδήλωση- συζήτηση με θέμα :<<Το άγχος των επιδόσεων των εφήβων και ο ρόλος της οικογένειας>>.Ομιλήτρια θα είναι η κοινωνική λειτουργός του κέντρου πρόληψης εξατησιογόνων ουσιών Επιτροπάκη Μαρία.

23 Δεκεμβρίου 2015:Με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας μαθητών του Γενικού Λυκείου Σούδας, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για ενίσχυση οικονομικά άπορων οικογενειών εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων. Τα τρόφιμα παραδόθηκαν από τους μαθητές στο φιλόπτωχο συσσίτιο Αγ. Νικολάου Σούδας οι οποίοι και συμμετείχαν ενεργά στην διαδικασία δεματοποίησης τους, ώστε να μοιραστούν σε όσους έχουν ανάγκη. Ελπίζουμε με αυτή την δράση μας να χαρίσουμε αρκετά χαμόγελα σε συνανθρώπους μας και να συμβάλλουμε έστω και κατ? ελάχιστον στη διάδοση ενός μηνύματος αγάπης και αλληλοβοήθειας.


22 Δεκεμβρίου 2015:Το Γενικό Λύκειο Σούδας κατά το σχολικό έτος 2015-2016 συμμετέχει στο επιδοτούμενο πρόγραμμα «Chain Reaction». Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, επισκέφθηκαν το σχολείο μας την Τρίτη 22-12-2015 η κ. Μαρία Φουσκάκη και η κ. Κάλλια Κατσαμποξάκη ?Hodgetts, συνεργάτες του προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες.

20 Δεκεμβρίου 2015:Θα πραγματοποιηθεί περιβαλλοντική εκδρομή της περιβαλλοντικής ομάδας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20/12/2015.Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 10.00. Αναχώρηση από το σχολείο με προορισμό το περιβαλλοντικό μονοπάτι της Αγίας Κυριακής- Βαρυπέτρου. 10,30π.μ. Άφιξη στον προορισμό μας. Βαδίζουμε στο μονοπάτι από την εκκλησία της Αγίας Κυριακής έως τη μονή Σωτήρος , αφού επισκεφθούμε τα ενδιαφέροντα σπήλαια της περιοχής . Στη συνέχεια θα ανηφορίσομε προς τον Αρχαιολογικό χώρο. Κατηφορίζομε για την επιστροφή. Επιστροφή στις περίπου στις 1 έως στις 1.30 το μεσημέρι. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

14 Δεκεμβρίου 2015:Η Ένωση Γονέων Χανίων καλεί τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του ΓΕΛ Σούδας να πλαισιώσουν τις ομάδες θεματικού ενδιαφέροντος. Δείτε το δελτίο τύπου. της ΄Ενωσης Γονέων εδώ. 14 Δεκεμβρίου 2015: Ημέρα Δευτέρα, κατά τις δύο τελευταίες ώρες του σχολικού προγράμματος (12:30΄-14:00΄) θα γίνει ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων του ΓΕΛ Σούδας για τη φοίτηση και τις επιδόσεις των μαθητών και μαθητριών.

9 Δεκεμβρίου 2015: ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΟΥΔΑΣ! Ενημερωθείτε για την κατάθεση προσφορών και τις ημερομηνίες. Η περίληψη της προκήρυξης. Δείτε εδώ την προκήρυξη αναλυτικά 4 Δεκεμβρίου 2015:Τις δύο τελευταίες ώρες του διδακτικού προγράμματος το τμήμα Β2 ,με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον Παπαδάκη Χάρη, οργάνωσε ημερίδα για τον εθελοντισμό στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας εθελοντισμού. Η καθηγήτρια Βενιανάκη Μαρία ενημέρωσε για τις εθελοντικές δράσεις στην περιοχή της Σούδας. Η Αναστασίου Ελένη-Ιδρυτικό μέλος του ΟΡΙΖΟΝΤΑ- ενημέρωσε για τους σκοπούς και τη δράση του. Η Ψαρουδάκη Κυριακή , η Θεοδωρογλάκη Ευαγγελία, η Δερμιτζάκη Γεωργία και η Μαργιολάκη Αγγελική ενημέρωσαν για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Δείτε το Δελτίο Τύπου και φωτογραφίες. 23 Νοεμβρίου 2015:Αξιολόγηση προσφορών για την εκδρομή Γ΄τάξης του ΓΕΛ Σούδας στη Θεσσαλονίκη. 23 Νοεμβρίου 2015: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Σούδας. 17 Νοεμβρίου 2015: Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Σούδας και ο Σύλλογος Γονέων σας προσκαλούν την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 5.30 το απόγευμα σε μια εκδήλωση μνήμης και τιμής για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά και τιμή.Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΔΩ. ..KI ΕΔΩ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ! 17 Νοεμβρίου 2015: Αρχαιρεσίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Σούδας 13 Νοεμβρίου 2015: Η μαθήτρια της Α΄τάξης Φάμα Φιλιπίνα συμμετείχε και διακρίθηκε στον Παγκρήτιο Λογοτεχνικό διαγωνισμό. 13 Νοεμβρίου 2015: Θα πραγματοποιηθεί ημερήσιος περίπατος των μαθητών του Λυκείου μας στο Ρέθυμνο. Η Α΄τάξη θα επισκεφτεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου. Η Β΄και Γ΄τάξη θα επισκεφτούν το Κάστρο του Ρεθύμνου (Fortezza) όπου θα ξεναγηθούν. 11 Νοεμβρίου 2015:Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 η κυρία Νεκταρία Πατεράκη ψυχολόγος , ψυχοθεραπεύτρια, σύμβουλος γονέων και δασκάλων , θα μιλήσει στο σχολείο μας με θέμα: "ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ" . 10 Νοεμβρίου 2015: Προκήρυξη πολυήμερης εκδρομής Γ΄τάξης στη Θεσσαλονίκη. 4 Νοεμβρίου 2015: Ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Λυκείου Σούδας για τις επιδόσεις των μαθητών και την μέχρι τώρα πορεία τους. Η ενημερωτική συνάντηση θα γίνει στο σχολείο στις 6 το απόγευμα. 30 Οκτωβρίου 2015:Με τη συμμετοχή του μαθητή Κράσσου Φώτιου της Β΄τάξης, εκπροσωπήθηκε το το Λύκειο Σούδας στο Ευρωπαικό Πρόγραμμα με θέμα "Μαθησιακή κινητικότητα Ατόμων - Κινητικότητα Νέων-Νέες Εργασίες" που έλαβε χώρα στο Αιδίνιο της Τουρκίας την περίοδο από 23 έως 30 Οκτωβρίου 2015. Διαβάστε περισσότερα για το Πρόγραμμα ...... Οι εντυπώσεις από το ταξίδιστο Αιδίνιο. 27 Οκτωβρίου 2015:Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων από μαθήτριες του Λυκείου Σούδας. 12 Οκτωβρίου 2015: Στις 6 το απόγευμα πραγματοποιείται εδήλωση - συζήτηση με θέμα "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ" Προσκεκλημένη ομιλήτρια θα είναι η Μπαουράκη Αντωνία , υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Χανίων. 8 Οκτωβρίου 2015: Μαθητές της Ά΄τάξης του Λυκείου μας , με τη συνοδεία της Διευθύντριας Μαράκη Μαρίας πραγματοποίησαν επίσκεψη στην ιχθυόσκαλα της Σούδας. Ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο για τον τρόπο λειτουργίας και έπαιξαν "παγοπόλεμο" στα πλαίσια της παρασκευής πάγου για την συντήρηση των αλιευμάτων. Φωτογραφίες από την επίσκεψη στην ιχθυόσκαλα . 1 Οκτωβρίου 2015: Πραγματοποιήθηκε εκδρομή του σχολείου στο συμμαχικό νεκροταφείο στο Βλητέ και στα Χανιά. 25 Σεπτεμβρίου 2015: Στα πλαίσια του προγράμματος "Το σχολείο μας πρασινίζει" του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, μαθητές του σχολείου μας συνεργάστηκαν συμμετέχοντας στη φύτευση λουλουδιών και άλλων φυτών στα παρτέρια του σχολείου. Η δραστηριότητα είχε στόχο να μάθουν τη σημασία των φυτών για την οικολογική ισορροπία και την επιβίωση του ανθρώπου και να γνωρίσουν τη βιοποικιλότητα της Κρήτης και τη σημασία της για την τοπική οικονομία και τον πολιτισμό. 24 Σεπτεμβρίου 2015: Επίσκεψη ομάδας μαθητών στο καλλιτεχνικό χωριό ΒΕΡΕΚΥΝΘΟΣ στο εργαστήρι της Ασπασίας.Κείμενο - Φωτογραφίες 11 Σεπτεμβρίου 2015: Με επισημότητα έγινε ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο Λύκειο της Σούδας. ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-16 25 Αυγούστου 2015: Ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων που πέρασαν στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας. Καλές σπουδές , παιδιά! Δείτε τους επιτυχόντες ΕΔΩ 30 Ιουνίου 2015: Αριστεύσαντες του Γενικού Λυκείου Σούδας σχολικού έτους 2014-15 30 Ιουνίου 2015: Κατά το σχολικό έτος 2014-2015 το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα Euronet 50/50 max για την εξοικονόμηση ενέργειας στο σχολείο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τη σχολική επιτροπή της Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Χανίων.Διαβάστε περισσότερα.. Δeλτίο Προόδου του Προγράμματος EURONET. 29 Ιουνίου 2015: ¨Εγιναν εκλογές στον Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μας για την ανάδειξη υποδιευθυντή. Εξελέγη (με παμψηφία!) η μοναδική υποψήφια Ποντικάκη Γεωργία, κοινωνιολόγος κλάδου ΠΕ10.Καλή θητεία! 22 Ιουνίου 2015: Εκδήλωση τη Δευτέρα ώρα 7.30 το απόγευμα σε μια εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους Ψαράδες της Σούδας. 20 Ιουνίου 2015:Η μαθήτρια του σχολείου μας Καφούση Αικατερίνη βραβεύτηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για τη διάκριση στο διαγωνισμό Μαθηματικών "ΘΑΛΗΣ". 19 Ιουνίου 2015:Σήμερα Οι καθηγητές του σχολείου μας -όπως και στα σχολεία όλης της χώρας- ψηφίζουμε για την ανάδειξη του Διευθυντή της σχολικής μονάδας!


11 Μαίου 2015: Εκπαιδευτές του τμήματος Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρέδωσαν θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στους μαθητές Α΄και Β΄τάξης. 25 Απριλίου 2015: Η μαθήτρια μας Κορωναίου Νικολέτα κατετάγη 3η στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου 23 Απριλίου 2015:
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΕΡIΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ 21 Απριλίου 2015: Διοργανώνεται το Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας 21-23 Απριλίου 2015.Το Λύκειο Σούδας θα κάνει μιά παρουσίαση την Πέμπτη 23-4-2015 στις 10:00΄στo KAM Χανίων με τίτλο ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. 22 Απριλίου 2015: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΟΥΔΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΛΗΣΙΔΗ! 1 Aπριλίου 2015:Έλαβαν μέρος στους σχολικούς αγώνες στίβου Νομού Χανίων και διακρίθηκαν οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας:1) Τζανακόπουλος Γίαννης 1ος στα 3000 μέτρα 2) Κορωναίου Νικολέτα 2η στη Δισκοβολία 3) Κουτσοποδιώτης Γιάννης 3ος στα 800 μέτρα 4) Καποκάκης Γιάννης 4ος στα 400 μέτρα. 31 Μαρτίου 2015: Ημέρα γνωριμίας με το Πολυτεχνείο Κρήτης (Χανιά). Συμμετείχαν και ξεναγήθηκαν οι μαθητές της θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης. Τους συνόδευσαν οι καθηγήτριες Καλλιβρετάκη Δήμητρα και Ποντικάκη Γεωργία. 29 Μαρτίου 2015: Εκδήλωση με αφορμή τα 40 χρόνια από το θάνατο του ποιητή των θαλασσών Νίκου Καββαδία πραγματοποιείται την Κυριακή 29-3-2015 ώρα 18:00΄στο Λύκειο Σούδας. Οι μαθητές απαγγέλουν και τραγουδούν , ενώ ο δικηγόρος Νίκος Φραντζεσκάκης με την κιθάρα του θα σας ταξιδέψει μουσικά. Την εκδήλωση επιμελείται η φιλόλογος Νεκταρία Λαμπρινάκη. Είσοδος ελεύθερη. 18 Μαρτίου 2015: Την Τετάρτη 18-3-2015 στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου μας εκδήλωση-συζήτηση με θέμα : "Η τέχνη της επικοινωνίας". Προσκεκλημένη ομιλήτρια η Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια κα Νεκταρία Πατεράκη - Καστρινάκη. Είσοδος ελεύθερη. 14 Μαρτίου 2015: Πραγματοποιείται σήμερα στο Ηράκλειο το INTERNATIONAL PHYSICS MASTERCLASSES 2015. Την ημερίδα διοργανώνει ο τομέας Φυσικής Υψηλών Ενεργειών του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Λύκειο μας συμμετέχει με τους μαθητές : Αγγελή Ελευθέριο , Βερυκίου Ειρήνη, Καπετανάκη Ελένη, Καστρινάκη Μιχαήλ και Λεβεντέλη Ελένη. Συνοδεύει η καθηγήτρια Κορναράκη Μαρία. 5 Μαρτίου 2015:ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 5-ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ 2015 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
26 Φεβρουαρίου 2015: Στα πλαίσια του μαθήματος Διαχείριση Φυσικών Πόρων έγινε ξενάγηση των μαθητών της Α΄τάξης στην Ιχθυόσκαλα Σούδας από τον Διευθυντή και το Προσωπικό. Συνόδευσαν οι καθηγητές Μαράκη Μαρία και Γαλανάκης Γιάννης. 22 Φεβρουαρίου 2015:
Aξιολόγηση προσφορών της εκδρομής της Περιβαλλοντικής Ομάδας στη Μονεμβασία (ΚΠΕ Μολάων) 19 Φεβρουαρίου 2015: Στα πλαίσια του μαθήματος Διαχείριση Φυσικών Πόρων έγινε ξενάγηση των μαθητών της Α΄τάξης στο ΜΑΙΧ από τη βιολόγο κα Φουρναράκη Χριστίνα. Συνόδευσαν οι καθηγητές Μαράκη Μαρία και Γαλανάκης Γιάννης. 18 Φεβρουαρίου 2015: Πραγματοποιείται εκπαιδευτικός περίπατος του σχολείου μας στο Καστέλι. Η Α΄και Γ΄τάξεις θα επισκεφθούν την αρχαία πόλη της Πολυρρήνιας ενώ η Β΄τάξη θα επισκεφθεί το αρχαιολογικό μουσείο Καστελίου,όπου θα ξεναγηθεί.Θα παραμείνουμε στο Καστέλι έως τις 1μμ οπότε και θα αναχωρήσουμε για τη Σούδα. Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορεία και το εισιτήριο κοστίζει 4?. 11 Φεβρουαρίου 2015: Στις 6 το απόγευμα πραγματοποιείται στο χώρο του σχολείου μας εκδήλωση-συζήτηση με θέμα : "Προβλήματα Εφηβείας". Προσκεκλημένη ομιλήτρια η Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια κα Νεκταρία Πατεράκη - Καστρινάκη. Είσοδος ελεύθερη. 30 Ιανουαρίου 2015: Εορτή τριών Ιεραρχών: Ο καθηγητής κ. Θεοδωράκης Μανόλης εκφωνεί τον πανηγυρικό της ημέρας. 30 Ιανουαρίου 2015: ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ --11ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ . Η πρώτη φάση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31/1/2015. -- 25ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός ΦΥΣΙΚΗΣ Γενικού Λυκείου. Θα διενεργηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, ώρα 09:30΄.Υποβολή αίτησης συμμετοχής στη Διεύθυνση του σχολείου εως την Τετάρτη 25/2/2015. --29ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός ΧΗΜΕΙΑΣ , το Σάββατο 29/2/2015 και ώρα 08:30΄. Δήλωση συμμετοχής στη Διεύθυνση του σχολείου έως 10/3/2015. --Διαγωνισμός γραπτού δοκιμίου - Έκθεσης με θέμα: "ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ". Διοργανώνεται από το το 3ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η 31η Μαρτίου 2015. Πληροφορίες : Καραμήτρο Δ. τηλ. 2102586563 και 2102513455 27 Ιανουαρίου 2015: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ: Ο Σύλλογος 'ΣΤΗΡΙΞΙΣ', που έχει στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των παιδιών του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων (πρώην Κέντρο Παιδικής Μέριμνας), ευχαριστεί θερμά του μαθητές της Α3 τάξης του Λυκείου Σούδας για τη δωρεά του ποσού των 371 ευρώ για τους σκοπούς του Σωματείου, τα οποία συγκέντρωσαν από τα κάλαντα που είπαν τις γιορτές. Εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας στα παιδιά γι' αυτή τη γενναιόδωρη και ανθρωπιστική πράξη τους καθώς και στους καθηγητές και στους γονείς τους. Τους ευχόμαστε καλή πρόοδο και να μη σβήσει ποτέ η φλόγα της αλληλεγγύης που φωτίζει την ψυχή τους. ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 27 Ιανουαρίου 2015: Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Λυκείου Σούδας συγχαίρει τους μαθητές/τριες του τμήματος Α3 του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία που επέδειξαν, να δωρίσουν τα χρήματα που συγκέντρωσαν από τα κάλαντα στον Σύλλογο "ΣΤΗΡΙΞΗ" του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας. Είμαστε υπερήφανοι για τους μαθητές μας και ελπίζουμε η ανιδιοτελής τους πράξη να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. 23 Δεκεμβρίου 2014: Στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών είναι καλεσμένη η κυρία HELEN PETERS PAPADOGIANNI , εκπρόσωπος της Βρετανικής Κοινότητας Αποκορώνου και απόφοιτος Πανεπιστημίου του Λονδίνου - επαιδευτικός , για να μιλήσει στους μαθητές του σχολείου μας για τα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων στην Μεγάλη Βρετανία. 22 Δεκεμβρίου 2014: Aξιολόγηση προσφορών της εκδρομής B΄τάξης στη Βουλή των Ελλήνων. 18 Δεκεμβρίου 2014:Η ιατρός -γυναικολόγος του Γ.Ν.Χανίων κα Μπαρμπουνάκη ενημέρωσε τους μαθητές των Β΄και Γ΄τάξεων για τους κινδύνους της σεξουαλικής δραστηριότητας κατά την εφηβεία. 18 Δεκεμβρίου 2014:Δύο τμήματα μαθητών του σχολείου μας, υπό την ευθύνη της καθηγήτριας Πάλλα Δέσποινας συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη με θέμα "Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο" . Διοργανώθηκε από Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. 15 Δεκεμβρίου 2014: Aξιολόγηση προσφορών της εκδρομής Γ΄τάξης στη Θεσσαλονίκη. 14 Δεκεμβρίου 2014:Η Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου μας επισκέφθηκε το Φρούριο Ιτζεδίν στο Καλάμι Αποκορώνου. Φωτογραφίες εδώ. 7 Δεκεμβρίου 2014: Η Περιβαλλοντική Ομάδα του Λυκείου μας ξεναγείται στο Κάστρο ¨ΚΟΥΛΕ" και στους γύρω αρχαιολογικούς χώρους απο τον αρχαιολόγο Μ. Ανδριανάκη. Αναχώρηση από το σχολείο με πούλμαν στις 4 το απόγευμα.Δείτε περισσότερα 25 Nοεμβρίου 2014 ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΟΥΔΑΣ Καλείσθε να παρευρεθείτε την Τετάρτη 3-12-2014 και ώρα 12:30΄ στην ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Λύκειο Σούδας για την πρόοδο των παιδιών από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Οι γονείς των μαθητών των Α΄και Β΄ τάξεων παρακαλούνται να προσέλθουν μία ώρα ενωρίτερα (11:30΄) στη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου προκειμένου να συζητήσουν με τη Διευθύντρια του Λυκείου θέματα που αφορούν στην πρόοδο των παιδιών. Επίσης , οι γονείς των μαθητών της Γ΄ τάξης παρακαλούνται να προσέλθουν στο γραφείο της Διευθύντριας για για να υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους στην πολυήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΕΤΟΣ: ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Δύο ( 2 ) ώρες στο πρόγραμμα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ (Παρασκευή 14:00-16:00)) ΠΑΙΖΗ ΕΛΕΝΗ Δύο ( 2 ) ώρες στο πρόγραμμα ΘΕΑΤΡΟ (Παρασκευή 14:00-16:00) ΣΙΜΟΥ ΔΩΡΟΘΕΑ Δύο ( 2 ) ώρες στο πρόγραμμα Οργάνωση Βιβλιοθήκης και καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας ΔΕΥΤΈΡΑ 14:00-16:00) Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014: Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου συμμετείχαν στην εκδήλωση των Ρεθύμνιων για την επέτειο του Αρκαδίου την οποία οργάνωσε ο Σύλλογος Ρεθυμνίων Χανίων στο Πολύκεντρο Αγίου Χριστοφόρου στον Καλυκά Χανίων. Συμμετείχαν οι : Τσαγκάρη Αγγελική, Τσαγκάρη Λυγερή και Φωκά Κατερίνα , οι οποίες ανέλυσαν το νόημα της θυσίας του Αρκαδίου για τους σημερινούς νέους. Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014: Πραγματοποιείται εκδρομή του σχολείου μας στην πόλη των Χανίων. Η Α΄τάξη θα επισκεφθεί τη Δημοτική Βιβλιοθήκη όπου θα ξεναγηθεί από τη Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης. Οι Β΄και Γ΄τάξεις θα επισκεφθούν την Καθολική Εκκλησία και τον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου θα ξεναγηθούν από τους ιερείς των ναών.Θα ακολουθήσει περιήγηση στην Παλιά Πόλη των Χανίων από τις 10:30΄εως τις 12:15΄ 31 Οκτωβρίου 2014: Πραγματοποιείται ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το ΚΕΣΥΠ Χανίων με τους Δημήτρη Μαρτίκα και Αντωνία Μπαουράκη. 28 Οκτωβρίου 2014: Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τους μαθητές στα πλαίσια της Εθνικής Επετείου , ενώ στις 27 Οκτώβρη αντιπροσωπεία των μαθητών συμμετείχε στη δοξολογία στον Άγιο Νεκτάριο Σούδας. 24 Οκτωβρίου 2014: Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κατά τις τρείς τελευταίες ώρες, όλων των μαθητών του σχολείου στον πολυχώρο MEGA PLACE όπου γινόταν έκθεση της Τροχαίας Χανίων με θέμα την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. 21 Οκτωβρίου 2014: Λογοτεχνικός διαγωνισμός αφιερωμένος στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου διοργανώνεται και φέτος από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων και τον Δήμο Χανίων. Αφορά σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου , όσο και σε μη μαθητές. Τα κείμενα, πεζά ή ποιητικά θα πρέπει να να σταλούν στη διεύθυνση ¨Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Χανίων , Σολωμού 24, Χανιά, ΤΚ 73134¨ μέχρι την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου.Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 6976057969 και 6939074471 20 Οκτωβρίου 2014: Ενημερωτική εκδήλωση για το Νέο Λύκειο και για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις της Γ΄Λυκείου οργανώνουν ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Σούδας τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου , στις 6 το απόγευμα. Ομιλήτρια θα είναι η υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Χανίων κα Αντωνία Μπαουράκη. 17 Οκτωβρίου 2014:Πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια προγραμματισμού για μαθητές Γυμνασίοων και Λυκείων από τον σχολικό σύμβουλο κ. Γ. Γώγουλο . Τα σεμινάρια έλαβαν χώρα στα εργαστήρια του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Χανίων και συμμετείχαν οι μαθητές μας Χατζηγεωργίου Εμμανουέλλα και Τσεκούρας Ιάσονας. 15 Οκτωβρίου 2014: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία άσκηση σεισμού στο σχολείο. 14 Οκτωβρίου 2014: Πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση από τον σύμβουλο κ. Γ. Γώγουλο για εκπόνηση σχεδίων ερευνητικών εργασιών . Επίσης ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι καθηγητές των τμημάτων για την εκπόνηση του κανονισμού λειτουργίας. 12 Οκτώβρη 2014: Η Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου μας, αποτελούμενη από 35 μαθητές και με τη συνοδεία των καθηγητών Γαλανάκη Γιάννη, Πάλλα Δέσποινας και της Διευθύντριας Μαράκη Μαρίας, περιηγήθηκε στον ποταμό Κοιλιάρη την Κυριακή 12 Οκτώβρη 2014: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ. 6 Οκτωβρίου 2014: Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού , οι μαθητές μας διαγωνίστηκαν στο βόλει, το πινγκ-πονγκ, το ποδόσφαιρο, ενώ η χορευτική ομάδα του σχολείου παρουσίασε Κρητικούς χορούς. Δόθηκαν έπαινοι σε όσους μαθητές ασχολούνται με αθλήματα παράλληλα με τα μαθήματα τους. 15 Σεπτεμβρίου 2014: Έγινε ενημέρωση των μαθητών του σχολείου μας με θέμα "Χρήση και συνέπειες του Αλκοόλ". Την παρουσίαση του θέματος ανέλαβε η καθηγήτρια Πληροφορικής του Λυκείου Σούδας -Πτυχιούχος της Ιατρικής πλέον!- Χρυσάνη Ξηρουχάκη. 8 Σεπτεμβρίου 2014:Πραγματοποιήθηκε στα Χανιά επιμορφωτική συνάντηση των φιλολόγων. Ο καθηγητής του σχολείου μας Θεοδωράκης Μανόλης παρουσίασε μια διδακτική προσέγγιση στο μάθημα της Ιστορίας της Γ΄τάξης. Συνέπειες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-15 28 Αυγούστου 2014: Ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας για το έτος 2014. Καλή συνέχεια στις σπουδές σας! Οι επιτυχόντες του σχολείου μας εδώ. Ιούλιος 2014: Ο μαθητής της Β΄τάξης Ψυχαράκης Γιώργος γράφει για τις εντυπώσεις του από την συμμετοχή του στη Βουλή των Εφήβων 7 Ιουλίου 2014: Με αφορμή τη λήξη του διδακτικού έτους, οι καθηγητές του Λυκείου Σούδας οργάνωσαν μια μικρή εκδήλωση σε παραλιακό κέντρο του Βλητέ προς τιμήν του συναδέλφου Μανούσου Τσικουδάκη που αποχωρεί από την εκπαίδευση ,μετά από περισσότερα από 30 χρόνια στις επάλξεις της, από τα οποία τα είκοσι τελευταία υπηρέτησε στο Λύκειο Σούδας. Φωτογραφίες εδώ! 14 Μαίου 2014: Οι εντυπώσεις της μαθήτριας μας Μυλωνά Αριστέας από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα EUROSCOLA στο Στρασβούργο. 24 Απριλίου 2014: Συμφωνητικό συνεργασίας υπογράφτηκε μεταξύ της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων και του Γενικού Λυκείου Σούδας για την υλοποίηση του προγράμματος EURONET 50/50. 2 Aπριλίου 2014: Στο πλαίσιο της "Άνοιξης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας" το Λύκειο Σούδας παρουσιάζει στο Θέατρο Βλησίδη το θεατρικό του Μ. Μπρέχτ "Τρόμος και αθλιότητα του Γ΄Ράιχ". ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΟΥΔΑΣ ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ ΤΗΝ 6 ΜΑΙΟΥ 2014. ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΩΣ 2/5/2014 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΟΥΔΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΙΟΥ 2014. ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΩΣ 2/5/2014 8 Απριλίου 2014:"Εργαζόμενος για μιά μέρα στην Ειδική Αγωγή" Επίσκεψη μαθητών μας στο ΕΕΕΚ στο Ακρωτήρι Χανίων. 1 Απριλίου 2014:"Ημέρες Γνωριμίας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης". Στα πλαίσια των δράσεων του ΚΕΣΥΠ , 11 μαθητές της Γ΄ τάξης του Λυκείου μας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου και 8 μαθητές της Γ΄τάξης στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου. 31 Μαρτίου 2014:"Φοιτητής για μιά μέρα στο Πολυτεχνείο Κρήτης". Στα πλαίσια των δράσεων του ΚΕΣΥΠ , 42 μαθητές Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Β΄και Γ΄τάξης του Λυκείου μας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Πολυτεχνείο και στα τμήματα πού είχαν επιλέξει 15 Μαρτίου 2014:Οι μαθητές της Α΄τάξης του Λυκείου μας πραγματοποίησαν περιβαλλοντική εκδρομή στο καταφύγιο Καλλέργη το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Μαρτίου 2014, σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου. Η μετάβαση στον Ομαλό έγινε με λεωφορείο και στη συνέχεια ακολούθησε πεζοπορική διαδρομή δύο ωρών ως το χιονισμένο καταφύγιο. Παρακολούθησαν βίντεο σχετικό με τα ορειβατικά μονοπάτια των Λευκών Ορέων, έπαιξαν με το χιόνι και διασκέδασαν. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ 14 Μαρτίου 2014: Η ομάδα πετοσφαίρισης κοριτσιών του Λυκείου Σούδας, πρωταθλήτρια Κρήτης! Συνεχίζοντας τις επιτυχίες της , πέρασε με νίκη απο το Λασίθι νικώντας την ομάδα της Σητείας και αντιμετώπισε το 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου στο κλειστό Γυμναστήριοι της Σούδας. Με την καθοθήγηση της προπονήτρια ςτους και γυμνάστριας του Λυκείου Σούδας , κέρδισε τον αγώνα με 2-0 σετ. Συγχαρητήρια κορίτσια !! 12 Μαρτίου 2014: Το Λύκειο Σούδας συμμετέχει στην εκδήλωση "ΗΜΕΡΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ" που θα πραγματοποιηθεί στις 1 Απριλίου 2014 στο Ρέθυμνο. 11 Μαρτίου 2014: Η ομάδα πετοσφαίρισης κοριτσιών του Λυκείου Σούδας, συνεχίζοντας την παράδοση των επιτυχιών του σχολείου μας, στέφθηκε πρωταθλήτρια στο διαλυκειακό πρωτάθλημα του Νομού Χανίων νικώντας στον τελικό την αντίστοιχη ομάδα του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων. Μπράβο κορίτσια , και σ' ανώτερα! 26 Φεβρουαρίου 2014:MΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ στα Χανιά. Οι μαθητές των Χανίων κατέκλυσαν τις ραδιοφωνικές συχνότητες της πόλης και μίλησαν για θέματα που τους ενδιαφέρουν. Το Λύκειο Σούδας συμμετείχε με τρείς ομάδες θεμάτων: 1)Αποτελέσματα της κρίσης στη ζωή των εφήβων 2) Η φιλία 3) Ο ελεύθερος χρόνος των εφήβων. ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 5-ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 2014 ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 14 Φεβρουαρίου 2014:Αξιολόγηση προσφορών για την εκδρομή της Β΄τάξης στη Βουλή των Ελλήνων 14 Φεβρουαρίου 2014: ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ (MASTERCLASSES 2014). Μαθητές επισκέπτονται Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Κέντρα της περιοχής τους με σκοπό να λύσουν τα αινίγματα της Φυσικής των σωματιδίων. Από το Λύκειο Σούδας η παρακάτω ομάδα τεσσάρων μαθητών, Αθανασούδη Ειρήνη, Αυγέρου Νεφέλη, Αναστασάκη Όλγα, Αποστολάκης Στέλιος, με τη συνοδεία του καθηγητή Καραγιαννάκη Παντελή,για το σκοπό αυτό θα επισκεφτεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο , το Σάββατο 5 Απριλίου 2014. 13 Φεβρουαρίου 2014: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ: Ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά βιβλίων στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας τον κ. Πλυμάκη Αντώνη , την κα Καλαιτζάκη Αθηνά καθώς και τις εκδόσεις Πατάκη. Το σχολείο μας συνεχίζει να δέχεται βιβλία από ιδιώτες και φορείς για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης μας. Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων Η Διευθύντρια Μαράκη Μαρία 13 Φεβρουαρίου 2014: Ως σχολείο συμμετέχουμε στο παρατηρητήριο του ΥΠΑΙΘ για την πρόληψη της σχολικής βίας και τον εκφοβισμό . Υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η Ποντικάκη Γεωργία. Προκήρυξη εκδρομής Β΄τάξης στη Βούλή , 21 εως 24 Φεβρουαρίου 2014. 12 Φεβρουαρίου 2014 Ομιλία για την ασφάλεια στο διαδίκτυο θα γίνει από τον σχολικό σύμβουλο κ. Γεώργιο Γώγουλο, στις 7 το απόγευμα ,στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΓΕΛ Σούδας. 9 Φεβρουαρίου 2014: Καλούνται οι απόφοιτοι του Λυκείου Σούδας το σχολικό έτος 2001-2002 στη σύναξη - αποσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων "Ιγνάτιος Χατζηνικολάου" του Λυκείου Σούδας. Θα γίνει κοπή βασιλόπιτας και θα μας κρατήσει μουσική συντροφιά ο Βαμιανός λυράρης Κώστας Τρούλος. Είσοδος ελεύθερη. 6 Φεβρουαρίου 2014:Σήμερα έλαβε τέλος η διδακτική άσκηση των παρακάτω φοιτητριών: Καρτσωνάκη Μαριλένα, Μητσοπούλου Βασιλική, Καρτσωνάκη Σεβαστή. Οι εν λόγω φοιτήτριες είναι τελειόφοιτες του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και τις φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας κατά την περίοδο Νοέμβριος 2013-Φεβρουάριος 2014 για να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση. 31 Ιανουαρίου 2014: Ενημέρωση των μαθητών κατά τμήματα από το ΚΕΣΥΠ Χανίων για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θα ενημερώσει η κ. Μπαουράκη Αντωνία. . 29 Ιανουαρίου 2014: Την τελευταία διδακτική , σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων , οι μαθητές του Λυκείου Σούδας κόβουν την πίτα τους σε κάθε τμήμα. 27 Ιανουαρίου 2014: Δενδροφύτευση στο χώρο του σχολείου , σε συνεργασία με την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Χανίων. 26 Ιανουαρίου 2014: ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΩΝ ΧΑΝΙΩΝ. Στην Ηρώων Πολυτεχνείου 11 στα Χανιά. τηλ. 28213-44224. Δευτέρα έως Παρασκευή 07:30΄- 15:30΄ . Από τον Ιανουάριο 2014 έως τον Ιούνιο 2014. 20 Ιανουαρίου 2014: Ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας για μαθητές Λυκείου. Η πρώτη φάση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014. 19 Ιανουαρίου 2014: Εκπαιδευτικό περίπατο θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 3-2-2014 η Β΄τάξη του Λυκείου Σούδας Πολυτεχνείο Κρήτης. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 08:30΄Αναχώρηση από το σχολείο.09:00 Άφιξη στο Πολυτεχνείο. 09:00-11:00 Ξενάγηση στο Πολυτεχνείο. 11:00 Αναχώρηση από το Πολυτεχνείο γιά την Παλιά Πόλη.11:00-12:45 Περίπατος στην Παλιά Πόλη των Χανίων. 12:45 Επιστροφή στο σχολείο. 19 Ιανουαρίου 2014: Εκπαιδευτικό περίπατο θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 3-2-2014 η Α΄τάξη του Λυκείου Σούδας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 08:30΄Αναχώρηση από το σχολείο.09:00 Άφιξη στη Βιβλιοθήκη. 09:00-10:30 Ξενάγηση στη Βιβλιοθήκη. 10:30-12:45 Περίπατος στην Παλιά Πόλη των Χανίων. 12:45 Επιστροφή στο σχολείο. 18 Ιανουαρίου 2014: Η μαθήτρια της Β΄τάξης του σχολείου μας Μυλωνά Αριστέα διακρίθηκε στο διαγωνισμό Euroscola με θέμα "Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο μετά την συνθήκη της Λισαβόνας έχει πιό ενισχυμένο ρόλο στην διαμόρφωση της Ευρώπης. Ποιός είναι ο ρόλος του Ευρωπαίου πολίτη και πώς μπορεί να ακουστεί δυνατότερα η φωνή του στην Ευρώπη, ενόψει και των Ευρωπαικών Εκλογών του Μαίου 2014;" Επιλέχτηκε να συμμετάσχει στην ημερίδα EUROSCOLA που διοργανώνει το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο στις 20 Φεβρουαρίου 2014. 17 Ιανουαρίου 2014: Ανακοινώθηκε ο "28ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας - Ολυμπιάδα Χημείας 2014". Θα διεξαχθεί στις 22 Μαρτίου 2014 ημέρα Σάββατο και ώρα 8:30΄Ο Διαγωνισμός απευθύνεται κυρίως στις τάξεις Β΄και Γ΄του Γενικού Λυκείου χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή και μαθητών της Α΄τάξης. 13 Ιανουαρίου 2014:Διοργανώνεται για μαθητές Δημοτικού ,Γυμνασίου και Λυκείου ο διαγωνισμός μέσω Internet ΛΥΣΙΑΣ και θα πραγματοποιηθεί από 21-2-2014 εως 21-3-2014 η πρώτη φάση. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.lysias.gr Αξιολόγηση προσφορών για την εκδρομή των μαθητών της Γ΄τάξης του Λυκείου Σούδας στη Θεσσαλονίκη. 17 Δεκεμβρίου 2013: Στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας τους "Αντίσταση στα Χανιά και στην Κρήτη" , μαθητές του Λυκείου Σούδας επισκέφτηκαν το Κοντομαρί - Πλατανιά. (καταφύγιο Γερμανών , Μνημείο εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς). Συνόδευσαν οι καθηγητές Παίζη και Καραγιαννάκης. 17 Δεκεμβρίου 2013: Στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας τους "Πάμε βόλτα στην Παλιά Πόλη" , μαθητές του Λυκείου Σούδας επισκέφτηκαν την Παλιά πόλη Χανίων (Καθολική εκκλησία - Εβραική συναγωγή).Συνόδευσαν οι καθηγήτριες Ρήγα και Αντέλλη. 17 Δεκεμβρίου 2013: Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Πολυχρόνης Κουτσάκης θα συζητήσει με τους μαθητές του Λυκείου Σούδας για τα προβλήματα της εφηβείας. 12 Δεκεμβρίου 2013: Επαναπροκήρυξη εκδρομής Γ τάξης του Λυκείου Σούδας για Θεσσαλονίκη ( και με προσφορά για αεροπορική μεταφορά) 10 Δεκεμβρίου 2013: Στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας τους , μαθητές του Λυκείου Σούδας επισκέφτηκαν την Παλιά ¨πόλη Χανίων (Σπλάντζια - εκκλησίες Αγίου Νικολάου, Αγ. Αικατερίνης , Αγ. Αναργύρων, Μοναστήρι Καρόλου, Μεγάλο Αρσενάλι).Συνόδευσαν οι καθηγήτριες Ρήγα και Ποντικάκη. 9 Δεκεμβρίου 2013: Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και ο σύλλογογος διδασκόντων σας προσκαλούν την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 6 .30 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου Σούδας σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση ? συζήτηση με θέμα: Η εφηβεία σήμερα (Στόχοι- προσδοκίες, εθισμοί , όρια, διαπραγμάτευση, διαχείριση συναισθημάτων). Ομιλήτρια στην εκδήλωση θα είναι η οικογενειακή Σύμβουλος - Ψυχοθεραπεύτρια Νεκταρία Καστρινάκη-Πατεράκη 6 Δεκεμβρίου 2013: Στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας τους με τίτλο " Ανατομία του φασισμού", μαθητές του Λυκείου Σούδας επισκέφτηκαν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Θέρισσο. Συνόδευσαν οι καθηγητές Αδαμάκης και Καραγιαννάκης. 3 Δεκεμβρίου 2013: Στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας τους με τίτλο " Αντίσταση στα Χανιά και στην Κρήτη", μαθητές του Λυκείου Σούδας επισκέφτηκαν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Θέρισσο, όπου ξεναγήθηκαν από τον κ. Ηλιάκη.Συνόδευσαν οι καθηγήτριες Παίζη και Ποντικάκη. 28 Νοεμβρίου 2013: Προκήρυξη εκδρομής Γ τάξης του Λυκείου Σούδας για Θεσσαλονίκη 18 Νοεμβρίου 2013: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΟΥΔΑΣ. Οι μαθητές , οι γονείς και οι καθηγητές του Λυκείου μας σας προσκαλούν τη Δευτέρα 18 Νοέμβρη 2013 και ώρα 7:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου σε μιά εκδήλωση απότισης φόρου τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου. Συντονίζουν οι φιλόλογοι καθηγήτριες Λαμπρινάκη Νεκταρία , Πατηνιωτάκη Ελένη 10 Νοεμβρίου 2013: Εκδήλωση στο Πολύκεντρο Σούδας στις 6:00 το απόγευμα με θέμα "Η ιστορική πορεία της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα και ο ρόλος της Σούδας" . Γίνεται στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα και διοργανώνεται από τους μαθητές και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Σούδας. 31 Οκτώβρη 2013: Ο καθηγητής Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. κ. Γιώργος Τσιάκαλος συναντήθηκε με μαθητές της Α΄και Β΄τάξης του Λυκείου Σούδας στα πλαίσια ερευνητικής εργασίας τους και συνομίλησε μαζί τους με θέμα "Αντιρατσιστική Εκπαίδευση". 20 Οκτώβρη 2013: Έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται με επιτυχία η λειτουργία του κοινωνικού φροντηστηρίου στο Λύκειο Σούδας. Προσφέρονται δωρεάν μαθήματα με τη στήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και εθελοντών καθηγητών. 1 Οκτώβρη 2013: Δύο μαθητές του Λυκείου μας επελέγησαν να συμμετάσχουν στο Ευρωπαικό Πρόγραμμα "Youth In Action" : 1) Ο Κλέων Βακαλόπουλος της Α΄τάξης στο θέμα "Old Craft" που θα πραγματοποιηθεί στο Vibo Valentia Marina της Ιταλίας από 14/10/2013 εως 21/10/2013. 2) Ο Δημήτρης Μαστοράκης της Β΄τάξης στο θέμα " Narture Nature" που θα πραγματοποιηθεί στο Turgutlu της Τουρκίας από 27/10/2013 έως 2/11/2013. Όρια απουσιών και άλλα χρήσιμα σε γονείς και μαθητές. Ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας για το έτος 2013. Καλή συνέχεια στις σπουδές σας! Οι επιτυχόντες του σχολείου μας εδώ. ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-14 Μάιος 2013: Ημερίδα ασφαλούς διαδικτύου: Οι μαθητές μας ενημερώνονται και ενημερώνουν. Φωτογραφία Μάιος 2013: Οι εντυπώσεις του μαθητή Κοκολαντωνάκη Νίκου από το ταξίδι του στην Τουρκία. 24-25 Απρίλη 2013: Το Λύκειο Σούδας συμμετέχει στο Μαθητικό Συνέδριο για τα 100-χρονα της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα Η παρουσίαση εδώ. Μάρτιος 2013: Τα παιδιά του Λυκείου Σούδας δημιουργούν με χιούμορ: Ένα διατροφικό βιντεάκι! 28 Μαρτίου 2013: Νέα σημαντική διάκριση για το Λύκειο Σούδας! Η ομάδα πετοσφαίρισης (βόλει)κοριτσιών του σχολείου μας αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Κρήτης κερδίζοντας την αντίστοιχη ομάδα του Λυκείου Πομποίας Ηρακλείου. 27 Μαρτίου 2013: Ο γιατρός Ειδικός Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος κ. Αθανάσιος Σολάκης ενημέρωσε τους μαθητές της Α΄τάξης του Λυκείου Σούδας στο θέμα: "Το κάπνισμα και οι συνέπειες του" στα πλαίσια του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας. MAΡTIOΣ 2013: Ενημερωτικές συναντήσεις με μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Σούδας με θέματα που αφορούν στη σεξουαλική διαπαιδαγώγιση των νέων πργματοποιούνται στο σχολείο μας κατά διαστήματα ολόκληρο τον μήνα Μάρτιο 2013 από την ειδικευόμενη γιατρό του Νοσοκομείου Χανίων κυρία Ζησίου Αικατερίνη. 28Φεβρουαρίου2013:Συγχαρητήρια στο Λύκειο Σούδας από τη σχολική σύμβουλο Φυσικής Αγωγής. 25 Φεβρουαρίου 2013:Η ομάδα ποδοσφαίρου του Λυκείου Σούδας, πρωταθλητής Κρήτης!!! Φωτογραφίες εδώ! 22 Φεβρουαρίου 2013:Ενημέρωση για τις σχολές Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού στο Λύκειο Σούδας. Φεβρουάριος 2013:Συμμετοχή μαθητή του Λυκείου Σούδας σε ευρωπαικό πρόγραμμα στο Aydin της Τουρκίας. Πρόκειται για τον Κοκολαντωνάκη Νικόλαο του Μιχαήλ, μαθητή της Ά τάξης . Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο Αιδίνιο από 1 Απριλίου έως και τις 7 Απριλίου 2013. Φεβρουάριος 2013:Διαλέξεις συλλόγου γονέων Λυκείου Σούδας: 1)"Σεξ και εφηβεία", " Άγχος μαθητών" 12 Φεβρουαρίου 2013: Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα πρόσθετης διδακτικής στήριξης που οργανώθηκε στο Λύκειο Σούδας για το τρέχον σχολικό έτος και αφορά στα παρακάτω μαθήματα: Α΄ΤΑΞΗ: Αρχαία,Έκθεση, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία. Β΄ΤΑΞΗ: Αρχαία Κατεύθυνσης, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία. Γ΄ΤΑΞΗ: Λατινικά , Φυσική, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Το πρόγραμμα στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά των καθηγητών. 21 Δεκέμβρη 2012: Προκήρυξη πολυήμερης εκδρομής της Γ΄τάξης του Λυκείου Σούδας Οι επιτυχόντες 2012 του Λυκείου μας. ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13 8 έως 18 Μαίου 2012: Προθεσμίες για απόκτηση κωδικού υποψηφίου και δικαιολογητικά για την ένταξη υποψηφίου σε ειδικές κατηγορίες. Πληροφορίες στο Λύκειο σας. Περισσότερα σ΄αυτή την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας 4 Απριλίου 2012: "Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ" Θεατρική παράσταση του ΓΕΛ ΣΟΥΔΑΣ στο θέατρο Βλησίδη , την Παρασκευή 4 Μαίου στις 9 το βράδυ. Καλώς να ορίσετε.. 11 Απριλίου 2012: Ποδοσφαιρικός αγώνας για φιλανθρωπικό σκοπό, μεταξύ των παλαιμάχων Σούδας - Τσικαλαριών τη Μεγάλη Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 στις 5 το απόγευμα στο γήπεδο του ΑΡΗ ΣΟΥΔΑΣ. Τσικαλαριά - Κόνιτσα: Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπ/σης 2011-12 10 εως 28 Φεβρουαρίου 2012 : Υποβολή αιτήσεων - δηλώσεων μαθητών και αποφοίτων για συμμετοχή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2012 4 Φεβρουαρίου 2012: 17ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας
1 Φεβρουαρίου 2012:
Παραδίνονται οι βαθμολογίες του Α΄τετραμήνου στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας
21 Δεκέμβρη 2011: Νέα μεγάλη επιτυχία της ομάδας βόλευ των κοριτσιών του Λυκείου μας. Στέφθηκε πρωταθλήτρια Κρήτης νικώντας στο κλειστό Γυμναστήριο Χανίων την πρωταθλήτρια Ηρακλείου. Μπράβο κορίσια!!!
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΚΡΗΤΗΣ
15 Δεκέμβρη 2011: Η υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ κα Μπαουράκη Αντωνία πραγματοποίησε ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων στο Λύκειο Σούδας με θέμα "Επιλέγοντας επάγγελμα - Κατεύθυνση - Σχολή" 15 Δεκέμβρη 2011: Ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης παρουσίασε στους μαθητές του Λυκείου το τελευταίο του βιβλίο "Η πρώτη λέξη" 14 Δεκέμβρη 2011: Ο σχολικός σύμβουλος κ. Γώγουλος Γεώργιος ενημέρωσε τους μαθητές της Α΄τάξης του Λυκείου μας για τους κινδύνους από τον εθισμό στο διαδίκτυο. 12Δεκέμβρη 2012: Ο αρχαιολόγος Ναπολέων Ξιφαράς σε συνεργασία με το Δήμο ΧΑνίων ενημέρωσε τους μαθητές του Λυκείου Σούδας σχετικά με τον τρόπο που διενεργούνται οι αρχαιολογικές ανασκαφές Πρωταθλήτριες στα σχολικά πρωταθλήματα βόλευ και ποδοσφαίρου Ν. Χανίων για το σχολικό έτος 2011-12 αναδείχτηκαν οι ομάδες βόλευ των κοριτσιών και ποδοσφαίρου των αγοριών του Γενικού Λυκείου Σούδας.Συγχαρητήρια , παιδιά και καλή συνέχεια!!! 1 Δεκέμβρη 2011: Η κυρία Λουκία Καλογεράκη, Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, μίλησε στους μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS. 16 Νοέμβρη 2011:Η κα Επιτροπάκη Μαρία από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών οργάνωσε στο σχολείο μας ενημέρωση των Γονέων και Κηδεμόνων με θέμα "Νέες μορφές εξαρτήσεων και ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη και την αντιμετώπιση τους" ΑΓΙΑΣΜΟΣ: Τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη 2011 και ώρα 10:00 θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2011-12, στο Γενικό Λύκειο Σούδας. ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-12
ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ 2011 ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ!
Δείτε στιγμιότυπα από τη ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΟΥΔΑΣ>.
Συνάντηση παλαιών και νέων αποφοίτων του Λυκείου Σούδας. Στην αυλή του σχολείου , Τετάρτη 6 Ιουλίου 2012, ώρα 8 μ.μ. . ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!
Βραδιά αστρονομικής παρατήρησης το Σάββατο 7 Μαίου 2011 στην αυλή του Λυκείου Σούδας.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΟΥΔΑΣ.
Πολυήμερη εκδρομή της Α΄ τάξης του Λυκείου μας στην Πελοπόννησο.
ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΡΓΕΡΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Το Λύκειο μας πραγματοποίησε εκδρομή την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 στο Αρκάδι και στην΄πόλη του Ρεθύμνου.
Επαγγελματικές Μονογραφίες
Βράβευση της μαθήτριας του ΓΕΛ Σούδας Αλεξάνρας Ζησιμοπούλου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας. Έπαθλο: Ένα ταξίδι στην Αμερική με ξενάγηση στη NASA!!!

Εκδρομή της Περιβαλλοντικής Ομάδας στο Ρούβα Ηρακλείου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Παρουσίαση βιβλίου του Πασχάλη Πράντζιου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ
Παραλαβή αιτήσεων για τις Πανελλήνιες 2011
Ποιές ώρες μπορούν οι γονείς να συναντούν τους καθηγητές
ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΔΥΣΛΕΞΙΑ