Εκδηλώσεις

Πέρα από τις καθιερωμένες εθνικές γιορτές στο Σχολείο μας γίνονται πολλές εκδηλώσεις που οργανώνονται από μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές τους. Οι εκδηλώσεις αυτές στοχεύουν στο άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία, στην ενεργοποίηση των πολιτιστικών και κοινωνικών ενδιαφερόντων των μαθητών, στην ανάδειξη των δημιουργικών ικανοτήτων τους  και στην καλλιέργεια των διαπροσωπικών σχέσεων στο χώρο της σχολικής κοινότητας.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών καλούνται πνευματικοί άνθρωποι, καλλιτέχνες και επιστήμονες, καθώς και προσωπικότητες από τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο.

Ήδη σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο  Βιβλίου διοργανώσαμε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μ. Καραγάτση. Εκδηλώσεις επίσης πραγματοποιούνται για τους γονείς σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων με αντικείμενο  παιδαγωγικά ζητήματα και ζητήματα σχέσεων γονέων και παιδιών αλλά και από το γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού  με στόχο την ενημέρωση των γονέων και των μαθητών για τη σωστή επιλογή του επαγγέλματος.

Τελετή Αποφοίτησης 2020-21

Μετά και το τέλος των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ολοκληρώσαμε αυτή την ιδιαίτερη σχολική χρονιά όπως συνηθίζουμε, με τη διοργάνωση της τελετής αποφοίτησης των μαθητών της Γ Λυκείου. Μπορείτε να δείτε κάποιες σχετικές φωτογραφίες εδώ.

Ο Μιαούλης και η ναυμαχία της Σούδας

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Β/θμιας Εκπ/σης Χανίων με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 το τμήμα Α1 του ΓΕΛ Σούδας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης υλοποίησε τη δράση: “Ο Μιαούλης και η ναυμαχία της Σούδας”

 

Χανιώτικα Νέα

Διαμαρτυρία για την κατάργηση των καλλιτεχνικών από το ΓΕΛ Σούδας

Τα Χανιώτικα νέα δημοσίευσαν την διαμαρτυρία του ΓΕΛ Σούδας για τα καλλιτεχνικά . (εδώ)  

Διαδικτυακή παρουσίαση της Ποιητικής συλλογής :>

Την Παρασκευή  21 Μαίου στις 12 .30 μ.μ οι μαθητές του τμήματος Α2 συνομίλησαν  διαδικτυακά με το δάσκαλο –λογοτέχνη Βαγγέλη Κακατσάκη για την ποιητική του συλλογή <<Τα χελιδόνια του μοναχού>>Οι μαθητές είχαν   την ευκαιρία να συζητήσουν για το ρόλο της ποίησης την εποχή της πανδημίας. Υπεύθυνη καθηγήτρια είναι  η φιλόλογος  Μαχαίρα Παρασκευή.

17th International Particle Physics Masterclasses 2021

Το σχολείο μας συμμετέχει και φέτος στα προχωρημένα μαθήματα φυσικής Στοιχειωδών σωματιδίων(Ιnternational Masterclasses) σε συνεργασία με το ΕΚΦΕ χανίων και το ΠΕΚΕΣ Κρήτης.Τα μαθήματα θα διεξαχθούν διαδικτυακά.Υπεύθυνη καθηγήτρια του σχολείου μας είναι η φυσικός Αργυρώ Ζώη.Συμμετέχουν οι μαθητές-μαθήτριες:Αικατερίνη Παπαγεωργίου,Γεωργία Σαψαλάκη,Ιωάννης Μπουρίτης,Ιωάννης Φαρμάκης,Μεταξία Γεωργακάκη