Το σχολείο, πέρα από τον αύλειο χώρο, που διαθέτει γήπεδο μπάσκετ και κερκίδες, χρησιμοποιεί για το μάθημα της φυσικής αγωγής το παρακείμενο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου, καθώς και το γήπεδο ποδοσφαίρου το Άρη Σούδας.

Η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας είναι χωρητικότητας 200 ατόμων, διαθέτει σκηνή και όλες τις απαραίτητες υποδομές που την καθιστούν λειτουργική. Χρησιμοποιείται για τις εκδηλώσεις του σχολείο καθώς και για την προετοιμασία των διαφόρων προγραμμάτων που επονούνται στο σχολείο.

Η βιβλιοθήκη του ΓΕΛ Σούδας ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2010. Δημιουργήθηκε από χωρηγίες μαθητών, γονέων, πνευματικών ανθρώπων του τόπου μας αλλά και από δωρεές προς το σχολείο μας εκδοτικών οίκων, κυρίως των εκδόσεων Λιβάνη. Διαθέτει ήδη περισσότερους από 2000 τόμους βιβλίων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων: ελληνική και ξένη λογοτεχνία, ιστορία, ιστορία της τέχνης, ψυχολογία αλλά και βοηθήματα για όλους τους κλάδους των μαθημάτων. Λειτουργεί ως χώρος μελέτης και δημιουργικής απασχόλησης των μαθητών. Ως δανειστική βιβλιοθήκη απευθύνεται στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών του σχολείου. Λειτουργεί καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες το 2ο και 3ο διάλλειμα.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-16:
Κάθε Παρασκευή πραγματοποιείται μικρή έκθεση στο σχολείο με νέα βιβλία όπου οι μαθητές μπορούν να δανειστούν.Το εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου μας διαθέτει δίκτυο 11 υπολογιστών και προβολέα για τις ανάγκες των μαθημάτων Εφαρμογές Πληροφορικής και Εφαρμογές Υπολογιστών. Είναι πλήρως εξοπλισμένο και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες τεχνολογικές απαιτήσεις. Υπεύθυνος του εργαστηρίου για το σχολικό έτος

2016-17: Βασιλαντωνάκη Μαρία

2017-18: Σαραντόπουλος Ιωάννης

Υπεύθυνος του εργαστηρίου για το σχολικό έτος 2015-16 : Σμυρναίος Νικόλαος

18 - 19 Μαρτίου 2017: Ομάδα μαθητών του Λυκείου μας με τον τίτλο "Φευγάτοι" συμμετέχει στον εορτασμό των Φυσικών Επιστημών 2017 που διοργανώνει το ΕΚΦΕ Χανίων. Οι μαθητές παρουσιάζουν πειράματα στο χώρο του ΓΕΛ Ακρωτηρίου υπό την εποπτεία της καθηγήτριας Αργυρώς Ζώη.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-16 Το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Γενικού Λυκείου Σούδας λειτουργεί από τη σχολική χρονιά 2009-2010. Ο εξοπλισμός του έκτοτε διαρκώς εμπλουτίζεται και σήμερα είναι επαρκής ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν οι περισσότερες από τις υποχρεωτικές αλλά και επιπρόσθετες-κατά την κρίση των διδασκόντων- εργαστηριακές ασκήσεις στα μαθήματα της χημείας και της βιολογίας. Οι υφιστάμενες ελλείψεις -σε όργανα φυσικής κυρίως-, αντισταθμίζονται μέσω της συνεργασίας των διδασκόντων με το ΕΚΦΕ Χανίων. Η εργαστηριακή υποδομή του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών, βρίσκεται σε διαδικασία συνεχούς αναμόρφωσης και βελτίωσης.

Free Joomla! template by L.THEME