Εκδηλώσεις

Πέρα από τις καθιερωμένες εθνικές γιορτές στο Σχολείο μας γίνονται πολλές εκδηλώσεις που οργανώνονται από μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές τους. Οι εκδηλώσεις αυτές στοχεύουν στο άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία, στην ενεργοποίηση των πολιτιστικών και κοινωνικών ενδιαφερόντων των μαθητών, στην ανάδειξη των δημιουργικών ικανοτήτων τους  και στην καλλιέργεια των διαπροσωπικών σχέσεων στο χώρο της σχολικής κοινότητας.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών καλούνται πνευματικοί άνθρωποι, καλλιτέχνες και επιστήμονες, καθώς και προσωπικότητες από τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο.

Ήδη σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο  Βιβλίου διοργανώσαμε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μ. Καραγάτση. Εκδηλώσεις επίσης πραγματοποιούνται για τους γονείς σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων με αντικείμενο  παιδαγωγικά ζητήματα και ζητήματα σχέσεων γονέων και παιδιών αλλά και από το γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού  με στόχο την ενημέρωση των γονέων και των μαθητών για τη σωστή επιλογή του επαγγέλματος.

ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

3  Δεκεμβρίου 2018

Ο Μανόλης  πρώην  μαθητής  του σχολείου μας ανέπτυξε το θέμα '' Τα άτομα με αναπηρία στην  εκπαίδευση΄΄, με σαφήνεια  και συντομία  για να  ακολουθήσει ένας διάλογος με τους μαθητές του σχολείου.

Οι ερωτήσεις  των μαθητών ήταν ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές ενώ οι απαντήσεις  του Μανόλη τους προβλημάτισαν  και τους έδωσαν  δύναμη να συνεχίσουν την προσπάθεια στο στίβο της ζωής.

Η εκδήλωση  τελείωσε  σε κλίμα συγκίνησης με την φράση του Μανόλη προς τους μαθητές '' Η ζωή είναι  γλυκειά και θετική ''

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ