Εκδηλώσεις

Πέρα από τις καθιερωμένες εθνικές γιορτές στο Σχολείο μας γίνονται πολλές εκδηλώσεις που οργανώνονται από μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές τους. Οι εκδηλώσεις αυτές στοχεύουν στο άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία, στην ενεργοποίηση των πολιτιστικών και κοινωνικών ενδιαφερόντων των μαθητών, στην ανάδειξη των δημιουργικών ικανοτήτων τους  και στην καλλιέργεια των διαπροσωπικών σχέσεων στο χώρο της σχολικής κοινότητας.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών καλούνται πνευματικοί άνθρωποι, καλλιτέχνες και επιστήμονες, καθώς και προσωπικότητες από τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο.

Ήδη σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο  Βιβλίου διοργανώσαμε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μ. Καραγάτση. Εκδηλώσεις επίσης πραγματοποιούνται για τους γονείς σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων με αντικείμενο  παιδαγωγικά ζητήματα και ζητήματα σχέσεων γονέων και παιδιών αλλά και από το γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού  με στόχο την ενημέρωση των γονέων και των μαθητών για τη σωστή επιλογή του επαγγέλματος.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΑ

8-1-2019

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσικαλαριών, το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019 βράβευσε τους πρωτοετής φοιτητές του χωριού, που εισήχθησαν  στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας, σε μια συγκινητική  εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο στέκι του Συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι βραβεύτηκαν 15  μαθητές εκ των οποίων  οι 13 φοίτησαν στο Γενικό Λύκειο Σούδας.

Επίσης  η επιτυχία  των φοιτητών  ήταν 100% αφού  πέρασαν όσοι μαθητές έδωσαν εξετάσεις.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης  χαιρετισμό απηύθηνε  ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Σταύρος Κακατσάκης.

Επίσης  εκ μέρους του ΓΕΛ Σούδας  μίλησε στους φοιτητές και στους γονείς τους η Διευθύντρια  κα Μαρία Μαράκη και εκ μέρους  του Δημοτικού Σχολείου Τσικαλαριών ο δάσκαλος  κος  Γιανενάκης  Κωνσταντίνος.

Τέλος  από τον Πολιτιστικό Σύλλογο προσέρθηκαν  δώρα στους φοιτητές

  φωτογραφιες