Εκδηλώσεις

Πέρα από τις καθιερωμένες εθνικές γιορτές στο Σχολείο μας γίνονται πολλές εκδηλώσεις που οργανώνονται από μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές τους. Οι εκδηλώσεις αυτές στοχεύουν στο άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία, στην ενεργοποίηση των πολιτιστικών και κοινωνικών ενδιαφερόντων των μαθητών, στην ανάδειξη των δημιουργικών ικανοτήτων τους  και στην καλλιέργεια των διαπροσωπικών σχέσεων στο χώρο της σχολικής κοινότητας.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών καλούνται πνευματικοί άνθρωποι, καλλιτέχνες και επιστήμονες, καθώς και προσωπικότητες από τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο.

Ήδη σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο  Βιβλίου διοργανώσαμε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μ. Καραγάτση. Εκδηλώσεις επίσης πραγματοποιούνται για τους γονείς σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων με αντικείμενο  παιδαγωγικά ζητήματα και ζητήματα σχέσεων γονέων και παιδιών αλλά και από το γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού  με στόχο την ενημέρωση των γονέων και των μαθητών για τη σωστή επιλογή του επαγγέλματος.

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Παρασκευή 27/9/2019 ,και στο πλαίσιο της 6ης Πανελλήνιας – Ευρωπαϊκής ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019, με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου», πραγματοποιήθηκαν στο ΓΕΛ Σούδας ποικίλες και ενδιαφέρουσες για τους μαθητές εκδηλώσεις,

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν τσουβαλοδρομίες σε συνεργασία με τους μαθητές του Γ/σίου Σούδας, αγώνες ποδοσφαίρου 7x7 αγοριών, αγώνες καλαθοσφαίρισης 3x3, αγώνες πετοσφαίρισης μεταξύ μικτών ομάδων όλων των τάξεων, μίνι πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, επίδειξη αντισφαίρισης και αντιπτέρισης (ελεύθερο παιχνίδι).

Σε συνεργασία με τον Ναυταθλητικό Αθλητικό Όμιλο Σούδας έγινε παρουσίαση των αθλημάτων στα οποία ο Όμιλος δραστηριοποιείται από το 1989 και επίδειξη πινγκ πονγκ.

Επίσης την Πέμπτη 26/10/2019 οι μαθητές της Α’ τάξης παρακολούθησαν ομιλία με θέμα:

«Άθληση στην εφηβεία. Ψυχολογικά οφέλη » με εισηγήτρια την κ. Λίνα Ψούνη, Αθλητική Ψυχολόγο ΚΦΑ, Msc, Phd ,ενώ οι μαθητές της Β τάξης παρακολούθησαν ομιλία με θέμα «Ισορροπημένη διατροφή στην εφηβεία» με εισηγήτρια την κ. Ελένη Μπαρτζώκα, Διατροφολόγο-Διαιτολόγο Msc στην κλινική διατροφολογία.

Η κ. Ελένη Μπαρτζώκα αναφέρθηκε στη σημασία της άθλησης σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διατροφή για την υγεία του εφήβου, καθώς και στην παιδική παχυσαρκία και στους τρόπους αντιμετώπισής της.

Η κ. Λίνα Ψούνη εστίασε στα οφέλη της άσκησης στη ψυχολογία του εφήβου και στη διαχείριση του άγχους των πανελληνίων εξετάσεων. Αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα της κατανόησης της έννοιας της εικόνας του σώματος από μικρή ηλικία και της ανάπτυξης κριτικής διάθεσης στα πρότυπα του σώματος που μας βομβαρδίζουν καθημερινά.

Μπορείτε να δείτε σχετικές φωτογραφίες εδώ.