Εκδηλώσεις

Πέρα από τις καθιερωμένες εθνικές γιορτές στο Σχολείο μας γίνονται πολλές εκδηλώσεις που οργανώνονται από μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές τους. Οι εκδηλώσεις αυτές στοχεύουν στο άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία, στην ενεργοποίηση των πολιτιστικών και κοινωνικών ενδιαφερόντων των μαθητών, στην ανάδειξη των δημιουργικών ικανοτήτων τους  και στην καλλιέργεια των διαπροσωπικών σχέσεων στο χώρο της σχολικής κοινότητας.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών καλούνται πνευματικοί άνθρωποι, καλλιτέχνες και επιστήμονες, καθώς και προσωπικότητες από τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο.

Ήδη σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο  Βιβλίου διοργανώσαμε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μ. Καραγάτση. Εκδηλώσεις επίσης πραγματοποιούνται για τους γονείς σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων με αντικείμενο  παιδαγωγικά ζητήματα και ζητήματα σχέσεων γονέων και παιδιών αλλά και από το γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού  με στόχο την ενημέρωση των γονέων και των μαθητών για τη σωστή επιλογή του επαγγέλματος.

Συμμετοχή σε εκδήλωση του Δήμου.

                 Tη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 οι των τμημάτων Α1 και Α2 της Α Λυκείου συμμετείχαν σε ημερίδα που οργάνωσε ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τους φορείς ΑΜΕΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΎ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας των ατόμων με αναπηρία. Συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί :Κανδεράκη Βούλα,Ποντικάκη Γεωργία.

Το πρόγραμμα ήταν το ακόλουθο:

08.15-09:00 Παρακολούθηση του μαθήματος στο σχολείο.

09.10 Επιβίβαση στο λεωφορείο και άφιξη στο χώρο.

  • Προβολή ταινίας μικρού μήκους “Ο αδελφός μου” του Θοδωρή Παπαδουλάκη και της    ταινίας “ Τα κορδόνια του” από το Γυμνάσιο Αλικιανού Χανίων.
  • Βιωματικό εργαστήριο από την ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια Αννέτα Μαρκογιαννάκη με στόχο την ανάπτυξη της εν συναίσθησης και την καλλιέργεια του σεβασμού στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και ικανότητες.
  • Προβολή Ντοκιμαντέρ Κόκκινη Μαργαρίτα. Ένα σχολείο, Δύο Κόσμοι Σκηνοθεσία: Δημιουργική Ομάδα Δημοτικού Σχολείου Εμπρόσνερου.
  • Μουσικό δρώμενο στη Νοηματική από μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χανίων.
  • Εργαστήρι Ευαισθητοποίησης για την τυφλότητα από τον εθελοντικό Οργανισμό “Διαβάζω για τους Άλλους”.