Εκδηλώσεις

Πέρα από τις καθιερωμένες εθνικές γιορτές στο Σχολείο μας γίνονται πολλές εκδηλώσεις που οργανώνονται από μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές τους. Οι εκδηλώσεις αυτές στοχεύουν στο άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία, στην ενεργοποίηση των πολιτιστικών και κοινωνικών ενδιαφερόντων των μαθητών, στην ανάδειξη των δημιουργικών ικανοτήτων τους  και στην καλλιέργεια των διαπροσωπικών σχέσεων στο χώρο της σχολικής κοινότητας.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών καλούνται πνευματικοί άνθρωποι, καλλιτέχνες και επιστήμονες, καθώς και προσωπικότητες από τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο.

Ήδη σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο  Βιβλίου διοργανώσαμε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μ. Καραγάτση. Εκδηλώσεις επίσης πραγματοποιούνται για τους γονείς σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων με αντικείμενο  παιδαγωγικά ζητήματα και ζητήματα σχέσεων γονέων και παιδιών αλλά και από το γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού  με στόχο την ενημέρωση των γονέων και των μαθητών για τη σωστή επιλογή του επαγγέλματος.

Ομιλία στο ΓΕΛ Σούδας

Την Τετάρτη 5/2/20 και ώρα 6 το απόγευμα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Σούδας οργανώνει ομιλία με θέμα:

«Λειτουργικές σχέσεις γονέων – εφήβων» εισηγήτρια θα είναι η Μαίρη Παρασκευοπούλου Συστημική ψυχοθεραπεύτρια – Οικογενειακή Θεραπεύτρια

Επίσης ο σύλλογος Γονέων θα κόψει την πίτα του

«Οι γονείς αποτελούν τον κοινωνικό καθρέπτη των παιδιών. Αν ο έφηβος αισθάνεται ότι οι γονείς του τον περιβάλλουν με στοργή, σεβασμό κι εμπιστοσύνη, τότε μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του ως άξιο στοργής, σεβασμού κι εμπιστοσύνης».

Αποδεχόμαστε ότι η εφηβεία είναι μια κρίσιμη μεταβατική περίοδος στην ζωή του ατόμου, αλλά κι ολόκληρης της οικογένειας και γνωρίζουμε ότι η γονική συμπεριφορά είναι αυτή που καθορίζει τελικά το αποτέλεσμα: αν ο έφηβος θα εξελιχθεί σε ένα ισορροπημένο ενήλικα.

Μέσα από το θέμα της ομιλίας και την ανοιχτή συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα αναδυθούν αυτές οι συμπεριφορές που βοηθούν τους γονείς να δημιουργήσουν λειτουργικές σχέσεις με τα παιδιά τους, που διανύουν την περίοδο της εφηβείας.

 

(Διαβάστε δημοσίευμα σχετικά με την ομιλία εδώ.)