Εκδηλώσεις

Πέρα από τις καθιερωμένες εθνικές γιορτές στο Σχολείο μας γίνονται πολλές εκδηλώσεις που οργανώνονται από μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές τους. Οι εκδηλώσεις αυτές στοχεύουν στο άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία, στην ενεργοποίηση των πολιτιστικών και κοινωνικών ενδιαφερόντων των μαθητών, στην ανάδειξη των δημιουργικών ικανοτήτων τους  και στην καλλιέργεια των διαπροσωπικών σχέσεων στο χώρο της σχολικής κοινότητας.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών καλούνται πνευματικοί άνθρωποι, καλλιτέχνες και επιστήμονες, καθώς και προσωπικότητες από τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο.

Ήδη σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο  Βιβλίου διοργανώσαμε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μ. Καραγάτση. Εκδηλώσεις επίσης πραγματοποιούνται για τους γονείς σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων με αντικείμενο  παιδαγωγικά ζητήματα και ζητήματα σχέσεων γονέων και παιδιών αλλά και από το γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού  με στόχο την ενημέρωση των γονέων και των μαθητών για τη σωστή επιλογή του επαγγέλματος.

ΛΥΚΕΙΟ ΣΟΥΔΑΣ : Μία διαφορετική έκθεση ζωγραφικής , ανάμνηση της εποχής covid-19

Και έτσι  , απρόσμενα και τόσο ξαφνικά , δημιουργήθηκαν καινούριες συνθήκες πραγμάτων και όλοι έπρεπε να υπακούσουμε σε ένα γενικότερο κάλεσμα για προσαρμογή σε μια νέα και εντελώς άγνωστη πραγματικότητα.

Την πραγματικότητα αυτή , προσπάθησαν να διαχειριστούν με  εικαστικά μέσα  οι μαθητές της Α΄ τάξης του Γελ Σούδας  , άλλοτε εκφράζοντας την αγωνία και την ανασφάλειά τους με εξπρεσιονιστικές γραφές και άλλοτε καταθέτοντας τη δικιά τους αλήθεια , με ένα  δικό τους προσωπικό ή κοινωνικό σχόλιο.

Με ορμητήριο το σπίτι τους  , πηγή έμπνευσης τον ίδιο τους τον εαυτό  και την καθοδήγηση της καθηγήτριας των εικαστικών Διαμαντή Δήμητρας οι μαθητές  δημιούργησαν ένα ψηφιακό λεύκωμα με δικά τους έργα , το οποίο είναι στη διάθεση του κοινού. Ευχή και επιδίωξη είναι να μεταγγίσει αξίες και να ανακαλέσει μνήμες σε όσους το επισκεφτούν.