Εκδηλώσεις

Πέρα από τις καθιερωμένες εθνικές γιορτές στο Σχολείο μας γίνονται πολλές εκδηλώσεις που οργανώνονται από μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές τους. Οι εκδηλώσεις αυτές στοχεύουν στο άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία, στην ενεργοποίηση των πολιτιστικών και κοινωνικών ενδιαφερόντων των μαθητών, στην ανάδειξη των δημιουργικών ικανοτήτων τους  και στην καλλιέργεια των διαπροσωπικών σχέσεων στο χώρο της σχολικής κοινότητας.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών καλούνται πνευματικοί άνθρωποι, καλλιτέχνες και επιστήμονες, καθώς και προσωπικότητες από τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο.

Ήδη σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο  Βιβλίου διοργανώσαμε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μ. Καραγάτση. Εκδηλώσεις επίσης πραγματοποιούνται για τους γονείς σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων με αντικείμενο  παιδαγωγικά ζητήματα και ζητήματα σχέσεων γονέων και παιδιών αλλά και από το γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού  με στόχο την ενημέρωση των γονέων και των μαθητών για τη σωστή επιλογή του επαγγέλματος.

Παλαιότερες αναρτήσεις

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2016-17

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΠΑΦΟΥ
Τελετή Αδελφοποίησης
Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 11:30,στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ Σούδας "Ιγνάτιος Χατζηνικολάου", πραγματοποιείται τελετή αδελφοποίησης του ΓΕΛ Σούδας με το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου Πάφου.Η εκδήλωση γίνεται με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου μας και την ένωση Γονέων και κηδεμόνων νομού Χανίων. Στην ομάδα των Κυπρίων συμμετέχουν 16 μαθητές συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου κα Γεωργούλα Φλουρή, την υποδιευθύντρια Αναστασία Ηρακλέους Μαθηματικό, την καθηγήτρια Καλλιόπη Ζαχαρίου Χημικό και την κα Φλώρα Φραντζέσκου , εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων.

ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ:"Οχυρωματική Αρχιτεκτονική των Κάστρων του λιμένα της Σούδας (Ιτζεδίν-Παλαίκαστρο,Νησίδα)".Υπεύθυνοι προγράμματος : Μαράκη Μαρία , Τζέτζιας Χρήστος, Ζυμβραγουδάκης Γιώργος. Κάθε Σάββατο 4 - 6 το απόγευμα.

ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ:"Τα μνημεία της Σούδας". Στο πλαίσιο της αδερφοποίησης του σχολείου μας με το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου Πάφου.Συμμετέχουν 35 μαθητές και συναντώνται κάθε Παρασκευή 2- 4 το απόγευμα. Υπεύθυνοι καθηγητές : Δότσος Παύλος, Κασιμάτης Σταύρος, Ποντικάκη Γεωργία.

3 Δεκεμβρίου 2016
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο του σχολείου μας πραγματοποίησε εκδήλωση , προσκαλώντας τον πρώην μαθητή του σχολείου μας και νυν διδάκτωρα του Πανεπιστημίου Αθήνας κ. Μανόλη Τσιτσιριδάκη, ο οποίος μίλησε για τις μνήμες του από τα μαθητικά χρόνια και απάντησε με άνεση στις ερωτήσεις που του έκαναν οι σημερινοί μαθητές.

27 Οκτωβρίου 2016
Πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της επετείου του έπους του 1940 σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο σχολείο μας και διοργανώθηκε από τους μαθητές. Φωτογραφίες εδώ.
Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΑΣ:
Καλαιτζαντωνάκη Γεωργία, κιθάρα Ανδρεάκης Νικόλας, κιθάρα Καραγιαννίδης Στέφανος, μπουζούκι Γεωργακάκης Ευτύχης , λύρα
Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΑΣ : Σκαραντωνάκη Χρύσα Μαστοράκη Μαρίνα Φάμα Φιλιπίνα Μηνά Σοφία Τσώτα Ανδριάνα Μαλαδάκη Στέλλα Μπουρίτη Κων/να

3 Οκτωβρίου 2016:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Με αφορμή την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού, με θέμα «νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: "Αθλητισμός, Δικαίωμα για όλους", ο παγκρήτιος αθλητικός σύλλογος κινητικά αναπήρων και παραπληγικών «Αετοί Κρήτης» επισκέφθηκε το ΓΕΛ Σούδας. Οι Αετοί έπαιξαν μπάσκετ με τους μαθητές του σχολείου με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές ως προς την διαφορετικότητα και την ίση συμμετοχή όλων των ανθρώπων στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Επίσης στόχος του σχολείου είναι μέσα από αυτή τη δραστηριότητα οι μαθητές να παραδειγματιστούν από την προσπάθεια των αθλητών του «Αετού», να ενδυναμώσουν τη θέληση τους για την επίτευξη των στόχων τους καθώς και να δουν τη ζωή με περισσότερη αισιοδοξία. Η δράση αυτή πραγματοποιείται για 2η συνεχή χρονιά. Επίσης, οι μαθητές του λυκείου Σούδας είχαν την ευκαιρία να αθληθούν σε ποικίλα αθλήματα στην αυλή του σχολείου τους και στους παρακείμενους αθλητικούς χώρους, στο γήπεδο του Άρη Σούδας και στο κλειστό γυμναστήριο Σούδας. Το ΓΕΛ Σούδας ευχαριστεί τους «Αετούς» της Κρήτης που για μια ακόμη χρονιά τιμούν με την παρουσία τους το σχολείο την ημέρα αυτή. Επίσης, ευχαριστεί τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σούδας κύριο Κων/νο Φωκά για την συμβολή του στην οργάνωση των εκδηλώσεων καθώς και για την ηχητική κάλυψη αυτών.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2015-16

22 Ιουνίου 2016
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 και ώρα 7 το απόγευμα μαθητές του Γενικού Λυκείου Σούδας θα παρουσιάσουν στο Λύκειο Σούδας το πρόγραμμα «Η εγκατάσταση και η ενσωμάτωση των προσφύγων της Μικρασιατικής καταστροφής στην περιοχή της Σούδας και των Τσικαλαριών», που παρουσίασαν σε ημερίδα στο Ζωγράφειο Λύκειο στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης , η Πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιαστών Ν. Χανίων κα Στέλλα Γκοζάνη-Χαριτάκη θα αναφερθεί στην εγκατάσταση των προσφύγων της Μικρασιατικής καταστροφής στο Νομό Χανίων, ενώ ο απόφοιτος του Ζωγραφείου Λυκείου Παύλος Δότσος, εκπαιδευτικός, θα ξετυλίξει τις αναμνήσεις του από τα μαθητικά του χρόνια στο Ζωγράφειο. Η εκδήλωση οργανώνεται σε συνεργασία με την αδελφότητα Μικρασιατών Νομού Χανίων ¨Ο Άγιος Πολύκαρπος¨. Παράλληλα θα εκτίθεται σχετικό φωτογραφικό υλικό από τη συλλογή του Σταύρου Μυριδάκη, ενώ ο χορευτικός όμιλος Αροδαμός θα χορέψει Μικρασιάτικους χορούς. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει
Η ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΏΤΙΚΩΝ ΝΈΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

10 Απριλίου 2016
ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ"

23 Δεκεμβρίου 2015
Με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας μαθητών του Γενικού Λυκείου Σούδας, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για ενίσχυση οικονομικά άπορων οικογενειών εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων. Τα τρόφιμα παραδόθηκαν από τους μαθητές στο φιλόπτωχο συσσίτιο Αγ. Νικολάου Σούδας οι οποίοι και συμμετείχαν ενεργά στην διαδικασία δεματοποίησης τους, ώστε να μοιραστούν σε όσους έχουν ανάγκη. Ελπίζουμε με αυτή την δράση μας να χαρίσουμε αρκετά χαμόγελα σε συνανθρώπους μας και να συμβάλλουμε έστω και κατ? ελάχιστον στη διάδοση ενός μηνύματος αγάπης και αλληλοβοήθειας.


22 Δεκεμβρίου 2015
Το Γενικό Λύκειο Σούδας κατά το σχολικό έτος 2015-2016 συμμετέχει στο επιδοτούμενο πρόγραμμα «Chain Reaction». Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, επισκέφθηκαν το σχολείο μας την Τρίτη 22-12-2015 η κ. Μαρία Φουσκάκη και η κ. Κάλλια Κατσαμποξάκη - Hodgetts, συνεργάτες του προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες.

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2014-15

Πραγματοποιήθηκε στα Χανιά Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα την εξέλιξη της Εκπαίδευσης στη χώρα μας. Το σχολείο μας συμμετείχε με ομάδα μαθητών που παρουσίασε το Αναγνωστικό Δημοτικού έτους 1932-33 ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ του Ζαχαρία Παπαντωνίου
Κείμενο παρουσίασης

21 Απριλίου 2015
Διοργανώνεται το Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας

21-23 Απριλίου 2015
Το Λύκειο Σούδας θα κάνει μιά παρουσίαση την Πέμπτη 23-4-2015 στις 10:00΄στo KAM Χανίων με τίτλο ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.
TO AΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΠΤΕΡΑΣ
Το Αρχαίο Θέατρο της Απτέρας - VIDEO - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ