ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΚΠΕ ΑΜΦΙΣΑΣ

   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ – ΚΠΕ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΠΕΡΠΑΤΩ ΚΙ ΕΞΕΡΕΥΝΩ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»

    

Η περιβαλλοντική ομάδα του    Γενικού Λυκείου Σούδας πρόκειται να πραγματοποιήσει εκδρομή στο περιβαλλοντικό κέντρο της Άμφισσας από 02-03-19 έως 06-03-19

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 02/03/2019 : Συγκέντρωση στο χώρο του σχολείου στις 7.30 το απόγευμα επιβίβαση στο λεωφορείο μεταφορά στο λιμάνι της Σούδας. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 03/03/2019 ώρα 07:30. Άφιξη στον Πειραιά και αναχώρηση με λεωφορείο για Άμφισσα με ενδιάμεση στάση στο Δίστομο, το μοναστήρι του Οσίου Λουκά και την Αράχοβα, όπου θα ξεναγηθούμε και θα γευματίσομε και στην συνέχεια θα ανηφορίσουμε στο χιονοδρομικό κέντρο όπου θα παραμείνουμε γύρω στην μια ώρα. Άφιξη στην Άμφισσα περίπου στις 5. 30 το απόγευμα. Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενώνα του περιβαλλοντικού κέντρου. 6 ώρα παρουσίαση του προγράμματος -χωρισμός σε ομάδες προετοιμασία για την επόμενη μέρα -επιστροφή στον ξενώνα. Έξοδος στην πόλη της Άμφισας- δείπνο και επιστροφή στον ξενώνα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 04 /03/2019: Μετά το πρωινό θα ξεκινήσομε περίπου στις 8.15 την ξενάγηση στο Μουσείο και στη συνέχεια την κατάβαση περπατώντας στο αρχαίο μονοπάτι Κίρρας –Δελφών στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί το ΚΠΕ Άμφισσας με θέμα:<< Γεωπεριβαλλοντικά-Γεωμυθολογικά αρχαία μονοπάτια στη Φωκίδα>>(την ίδια διαδρομή ακολουθούσαν οι προσκυνητές , όταν αποβιβάζονταν στο λιμάνι της Αρχαίας Κύρρας, ακολουθώντας την πλαγιά του Παρνασσού) . Θα ακολουθήσουν μετρήσεις και εργασίες πεδίου κατά ομάδες. Περίπου στη 1.30 θα μεταβούμε στην Αμφισσα, όπου το απόγευμα κάνοντας μια δίωρη στάση θα επισκεφθούμε το Γαλαξίδι, όπου θα θαυμάσομε τα αρχοντικά των καπεταναίων και το μουσείο ναυτικής παράδοσης. Θα επιστρέψομε στην Άμφισσα για να συνεχίσομε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα, ενώ το βράδυ θα δειπνήσομε στην πόλη της Άμφισσας ή στην Ιτέα, πριν την επιστροφή μας στον ξενώνα.

ΤΡΙΤΗ 05/03/2019: Μετά το πρωινό , ξενάγηση στην πόλη της Άμφισσας και ιδιαίτερα στο κάστρο και τα Νταμπάκικα (παλιά βυρσοδεψεία). Το μεσημέρι φαγητό στη Λειβαδιά –ξενάγηση στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στην περιοχή Κρύα που θεωρείται από τις ωραιότερες περιοχές της Ελλάδας. Αναχώρηση για Πειραιά, οπού θα επιβιβαστούμε στο πλοίο περίπου στις 7 το βράδυ.

ΤΕΤΆΡΤΗ 06/03/2019. Άφιξη στο λιμάνι της Σούδας.