Παλαιότερες αναρτήσεις

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2016-17

Η Περιβαλλοντική ομάδα 2016 «Περπατώ και εξερευνώ τα μονοπάτια της περιοχής μου» Πρόγραμμα "Ευρωπαικά μονοπάτια Ε4 και Ε6". Παίρνουν μέρος 45 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας και συναντώνται κάθε Κυριακή 2 - 4 το απόγευμα. Υπεύθυνοι του προγράμματος: Καραγιαννάκης Παντελής -Ποντικάκη Γεωργία - Παπουτσής Θανάσης.

15 Μαρτίου 2017

Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:

 • ΤΕΤΑΡΤΗ 15/3/2017 : ώρα 19:00 Συγκέντρωση στο χώρο του σχολείου επιβίβαση στο λεωφορείο , μεταφορά στο λιμάνι της Σούδας. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες.
 • ΠΕΜΠΤΗ 16/3/2017 ώρα 07:30. Άφιξη στον Πειραιά, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το Καρπενήσι. Έως το Σάββατο 18/3/2017 ακολουθούμε το πρόγραμμα όπως αυτό έχει οριστεί από τους υπεύθυνους του ΚΠΕ. 16:00΄-18:00΄ Καλωσόρισμα. Επίσκεψη στο Πλατανόδασος Κεφαλοβρυσίου.
 • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/3/2017: Επίσκεψη στο Παλαιό Μικρό Χωριό(16 χιλιόμετρα, μετακίνηση με λεωφορείο). 19:00΄- 20:30΄ Έναστρος ουρανός ή παρουσίαση για το δασικό περιβάλλον και τις απειλές του.
 • ΣΑΒΒΑΤΟ 18/3/2017: 08:30΄- 13:30΄ Επίσκεψη στους Γοργιανάδες (3 χιλιόμετρα με λεωφορείο) , Κορυσχάδες και επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης 14:00΄Επιβίβαση σε λεωφορείο με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά και αναχώριση για το λιμάνι της Σούδας
 • ΚΥΡΙΑΚΗ 19/3/2017: Άφιξη στο λιμάνι της Σούδας . Τέλος εκδρομής.

Φωτογραφίες από την εκδρομή

15 Δεκεμβρίου 2016

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του Λυκείου μας πραγματοποιεί περίπατο στον ποταμό Κοιλιάρη. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στις όχθες του ποταμού από τις Καλύβες μέχρι το χωριό Στύλος. Επίσης θα υπάρξει ξενάγηση στον παλιό μύλο της περιοχής και σε παλιές βυζαντινές εκκλησίες . Η εκκίνηση είναι στις 10:00΄από το σχολείο μας και η επιστροφή στις 14:00΄. Τιμή εισιτηρίου : 3 ευρώ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Eκδρομή, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπ/σης που υλοποιεί το σχολείο μας, την Κυριακή το πρωί , 23-10-2016. Το πρόγραμμα έχει ως εξής : Αναχώρηση από το σχολείο στις 9.30πμ. Άφιξη στον Κουρνά 10.20 πμ.Υποδοχή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Κουρνά, σύντομη ξενάγηση στον ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, που παρουσιάζει αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε τη "Στράτα του Αζίλακα" μια όμορφη διαδρομή γύρω απο το χωριό , διάρκεια περίπου 1,5 εως 2 ώρες. Περί την 12.30 θα μεταβούμε στη Λίμνη Κουρνά μοναδικό υδροβιότοπο για να περπατήσουμε στις όχθες της και να καθίσουμε για ξεκούραση. Επιστροφή στο σχολείο περίπου 14.30.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου μας πραγματοποιεί πεζοπορική εκδρομή από το Λύκειο Σούδας στις 09:00΄με προορισμούς τις πηγές Πολύ Νερό στα Τσικαλαριά και Ραφιόλι στα Νεροκούρου,με θέμα " Περπατώ και ευφραίνομαι στα ξεχασμένα μονοπάτια των παπούδων μου" Επιστροφή στο σχολείο στις 14:00΄.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

"Περπατώ και ευφραίνομαι με τα αρώματα του φαραγγιού της Αγίας Ειρήνης". Εκδρομή της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Λυκείου Σούδας

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2015-16

Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΩΝ

Στην ομάδα συμμετέχουν οι μαθητές: Γεωργία Αναγνωστάκη Ιωάννης Καποκάκης Γεωργία Καστρινάκη Αφροδίτη Κολοκούρη Στέφανος Καραγιαννίδης Αλέξανδρος Μαλακάσης Μαρίνα Σασλή Αικατερίνη Καφούση Ειρήνη Παπαδεράκη Εμμανουήλ Λουλουδάκης Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Μαρία Μαράκη-Διευθύντρια, Γιώργος Ζυμβραγουδάκης Ευχαριστούμε όλους όσοι μας διέθεσαν φωτογραφίες και αρχειακό υλικό και ιδιαίτερα τον συλλέκτη-φωτογράφο Μυριδάκη Σταύρο, κάτοικο της Κάτω Σούδας. Όλα ξεκίνησαν από την εκδήλωση προς τιμήν των ψαράδων- Μικρασιατών της περιοχής μας στις 22 Ιουνίου 2015 με την εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους Ψαράδες της Σούδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: "ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ"

10 Απριλίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ"

28 Φεβρουαρίου 2016

Το πρωί στις 8:30΄ξεκίνησε η περιβαλλοντική ομάδα που ασχολείται με τα μονοπάτια της περιοχής , την εκδρομή της. Την πρώτη μέρα επισκέφτηκε το Αρκάδι και στη συνέχεια το Φαράγγι του Αγίου Αντωνίου που βρίσκεται στον Πατσό Ρεθύμνου, για να κατευθυνθεί στη συνέχεια στα Ανώγεια. Εκεί διανυκτέρευσαν στην Εστία Νεότητας και την επομένη περπάτησαν το "Μονοπάτι του Βοσκού" στον Άγιο Υάκινθο.

13 Φεβρουαρίου 2016

Περιβαλλοντική δράση στον ποταμό Μορώνη από την Περιβαλλοντική Ομάδα με τη συνοδεία της καθηγήτριας Σπάρταλη Νίκης

20 Δεκεμβρίου 2015

 • Πραγματοποιήθηκε περιβαλλοντική εκδρομή της περιβαλλοντικής ομάδας. Το πρόγραμμα είχε ως εξής: 10.00. Αναχώρηση από το σχολείο με προορισμό το περιβαλλοντικό μονοπάτι της Αγίας Κυριακής- Βαρυπέτρου. 10,30π.μ. Άφιξη στον προορισμό μας. Βαδίζουμε στο μονοπάτι από την εκκλησία της Αγίας Κυριακής έως τη μονή Σωτήρος , αφού επισκεφθούμε τα ενδιαφέροντα σπήλαια της περιοχής . Στη συνέχεια θα ανηφορίσομε προς τον Αρχαιολογικό χώρο.
 • Κατηφορίζομε για την επιστροφή. Επιστροφή στις περίπου στις 1 έως στις 1.30 το μεσημέρι.
 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
 • Κείμενο και φωτογραφίες για τα μονοπάτια των Χανίων.
 • ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ"

Σχολικό έτος 2014-15

Στην Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου μας συμμετέχουν φέτος 35 μαθητές και την συντονίζουν οι καθηγητές Γαλανάκης Γιάννης, Πάλλα Δέσποινα και η Διευθύντρια Μαράκη Μαρία. Οι δραστηριότητες γίνονται κάθε Κυριακή 4-6 το απόγευμα. Οργανώθηκε εβδομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην αυλή του σχολείου και πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο ποταμό Μορώνη και στον ποταμό Κοιλιάρη.

Σχολικό έτος 2011-12

Τσικαλαριά - Κόνιτσα: Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής εκπ/σης

Σχολικό έτος 2009-10

Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου κινητοποιείται για τη βελτίωση και αναβάθμιση του τόπου μας

Ας μιλήσουμε τώρα για την περιβαλλοντική δράση του σχολείου μας, για να ενημερωθείτε κι εσείς για θέματα που παλεύουμε κάποιον καιρό τώρα. Ως περιβαλλοντική ομάδα ,αρχικά, φροντίσαμε να ενημερωθούμε γενικά για την περιβαλλοντική κατάσταση στον τόπο μας και πιο ειδικά για την κατάσταση του υδροβιότοπου της Σούδας. Αφού πληροφορηθήκαμε για το περιβάλλον και τα προβλήματα του, θέσαμε ως περιβαλλοντική ομάδα σκοπό να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και τελικά να δραστηριοποιήσουμε τους κατοίκους και τους αρμοδίους φορείς της Σούδας. Για να υλοποιήσουμε την προσδοκία μας κάναμε ένα σχέδιο με στόχο να βρούμε απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τις περιβαλλοντικές πιέσεις που δέχεται ο Κόλπος της Σούδας. Το σχέδιο μας περιλαμβάνει τα εξής:

 • Να προσδιορίσουμε την έκταση και τα μέρη που περιλαμβάνει ο Κόλπος της Σούδας.
 • Να εξετάσουμε τις δραστηριότητες σε όλους τους τομείς που λαμβάνουν χώρα στον Κόλπο της Σούδας.
 • Να δημιουργήσουμε ένα ερωτηματολόγιο, που απευθύνεται στους πολίτες, που συνδέονται άμεσα με τον Κόλπο της Σούδας και από το οποίο θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα σχετικά με τις απόψεις τους για την περιβαλλοντική κατάσταση στον Κόλπο της Σούδας.
 • Επιπροσθέτως για τον ίδιο σκοπό, μέσα από συνεντεύξεις και ερωτηματολόγια, θελήσαμε να μάθουμε την γνώμη των επιχειρηματιών και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το σχέδιο μας ξεκίνησε ,αφού χωριστήκαμε σε ομάδες που η καθεμιά ανέλαβε μια ενότητα με την οποία θα ασχοληθεί, με την ουσιαστική βοήθεια του καθηγητή μας, κ. Παντελή Καραγιαννάκη. Ξεκινήσαμε λοιπόν ορεξάτοι με περίσσιο πνεύμα ομαδικότητας, με υπευθυνότητα αλλά και καταβάλλοντας ο καθένας ξεχωριστά τη δική του προσπάθεια, γιατί ο τόπος μας αξίζει καλύτερη τύχη... Όμως η περιβαλλοντική ομάδα δε σταμάτησε μόνο εδώ, αφού είναι υπεύθυνη και για τον κήπο του σχολείου μας. Ο κυριότερος λόγος που αναλάβαμε τη δεντροφύτευση είναι ότι θέλουμε οι μαθητές του σχολείου να βρεθούν πιο κοντά στη φύση έτσι ώστε να ευαισθητοποιηθούν και ακολούθως να την σέβονται. Τέλος θα ήταν λάθος να μην αναφερθώ στην πρόσκληση που δεχτήκαμε να επισκεφτούμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Επιστήμης στα Πράμαντα των Ιωαννίνων με σκοπό να διευρύνουμε τους γνωστικούς μας ορίζοντες σε σχέση με το περιβάλλον.
Γιάννης Στεφανάκης (μέλος της περιβαλλοντικής ομάδας)