Επίσκεψη στο ΚΗΦΑΑΜΕΑ

 

Την Παρασκευή 22/12 οι μαθητές του προγράμματος αγωγής υγείας του σχολείου μας με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών που υλοποιούν το πρόγραμμα (Λαμπρινάκη Νεκταρίας-συντονίστριας και Φιλιπποπούλου Αγορίτσας) επισκέφθηκαν το ΚΗΦΑΑΜΕΑ "Η Στοργή". Η δράση υλοποιήθηκε στα πλαίσια της θεματικής του εθελοντισμού και είχε ως στόχο να έρθουν σε επαφή οι μαθητές με το διαφορετικό και με ευάλωτες ομάδες πληθυσμού,ώστε να επιτευχθεί βιωματικά ο στόχος της αποδοχής του διαφορετικού και της συμμετοχής στη δυσκολία και στον πόνο του άλλου.

Στα πλαίσια της δράσης αυτής οι μαθητές του προγράμματος τραγούδησαν τα κάλαντα και έφτιαξαν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμένο με μπάλες με τα ονόματα των παιδιών του ΚΗΦΑΑΜΕΑ.Τα λόγια είναι φτωχά, για να αποδώσουν αυτό που βιώσαμε. Σε κλίμα ενσυναίσθησης και αποδοχής οι μαθητές μας ζωγράφισαν, έπαιξαν, επικοινώνησαν, αγκαλιάστηκαν,έγιναν φίλοι με τα παιδιά του ΚΗΦΑΑΜΕΑ!

Όταν ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού τα παιδιά αυτά μας αγκάλιαζαν και δεν μας άφηναν να φύγουμε...

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι εκατοντάδες ώρες συμβατικών μαθημάτων δεν θα μπορούσαν να δώσουν τέτοια πολύτιμα μαθήματα στους μαθητές μας! Είμαστε περήφανοι για τη δράση που ετοίμασαν και για τον τρόπο που την υλοποίησαν.

 

Φωτογραφίες