Θεατρική Ομάδα

Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας δημιουργήθηκε με σκοπό να μυήσει τα παιδιά στον κόσμο της τέχνης, ιδιαίτερα της θεατρικής, και μέσα από το παιγνίδι να βοηθήσει τα μέλη της να εκφραστούν δημιουργικά ,να αυτοσχεδιάσουν αλλά και ταυτόχρονα να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους και να αναπτύξουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.Τα μέλη της ομάδας μας προέρχονται και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου μας ( με μικρότερη συμμετοχή από την Γ΄ τάξη για ευνόητους λόγους ) κι ενώ ένας μικρός πυρήνας της ομάδας παραμένει σταθερός,τα μέλη της ανανεώνονται και με καινούργια άτομα κάθε χρόνο.Επειδή σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε και ούτε θέλουμε να παραστήσουμε τους επαγγελματίες και δε θέλουμε επίσης να λειτουργήσουμε με τη λογική του αποκλεισμού ,προσπαθούμε τα έργα που επιλέγουμε να ανταποκρίνονται στον αριθμό των μελών της ομάδας.Όταν αυτό δεν είναι δυνατό κάνουμε διασκευές των έργων προσθέτοντας ή μεγαλώνοντας ρόλους. Από τη θεατρική ομάδα αντλούμε ,όλα τα μέλη,πολύτιμες εμπειρίες.Η μαγεία του ανεβάσματος μιας θεατρικής παράστασης είναι μοναδική και τα συναισθήματα έντονα .Δε λείπουν φυσικά και οι διαφωνίες ,οι αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις τις οποίες προσπαθούμε πάντα να τις λύνουμε στα πλαίσια της ομάδας και να προχωράμε μπροστά .Η παράσταση στο τέλος του χρόνου είναι το αποκορύφωμα των προσπαθειών μας αλλά πολύ συχνά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το ίδιο το ταξίδι...

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

Η θεατρική ομάδα του Λυκείου μας, στο πλαίσιο του μαθητικού φεστιβάλ “Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2019”, ανεβάζει τη θεατρική παράσταση “ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ”, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Μαΐου στο Θέατρο Βλησίδη, στις 21:00.

 Είσοδος ελεύθερη.
 

Λίγα λόγια για το έργο

Η φετινή παράσταση  είναι και πάλι σπονδυλωτή. Την απαρτίζουν δύο έργα κλασικά της ξένης δραματουργίας σε συνδυασμό με δύο μονόπρακτα Ελλήνων κωμωδιογράφων, σε διασκευή από τη θεατρική μας ομάδα. Κοινό τους στοιχείο η υποκρισία: στην πολιτική ζωή, στην ηθική, στις ανθρώπινες σχέσεις.

 Άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με ειρωνεία, άλλοτε με σοβαρότητα οι συγγραφείς στέκονται κριτικά απέναντι στο ψέμα και την ανειλικρίνεια που κυριαρχούν στη ζωή μας, χωρίς να λείπουν η συμπάθεια και η κατανόηση για τον άνθρωπο που συχνά αναγκάζεται να καταφύγει σε αυτά τα μέσα. Και όπως συμβαίνει και στην πραγματικότητα, ο «υποκριτής» κάποιες φορές κατορθώνει να ελιχθεί και να γλιτώσει, ενώ άλλες η ηθική τάξη αποκαθίσταται και ικανοποιείται το κοινό αίσθημα δικαίου.

Την επιμέλεια της παράστασης είχαν οι καθηγήτριες Ελένη Παΐζη, Ελένη Μαρκουλάκη και Γεωργία Αντέλλη.

Συμμετέχουν 37 μαθητές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ   εδώ    &   εδώ