Θεατρική Ομάδα

Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας δημιουργήθηκε με σκοπό να μυήσει τα παιδιά στον κόσμο της τέχνης, ιδιαίτερα της θεατρικής, και μέσα από το παιγνίδι να βοηθήσει τα μέλη της να εκφραστούν δημιουργικά ,να αυτοσχεδιάσουν αλλά και ταυτόχρονα να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους και να αναπτύξουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.Τα μέλη της ομάδας μας προέρχονται και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου μας ( με μικρότερη συμμετοχή από την Γ΄ τάξη για ευνόητους λόγους ) κι ενώ ένας μικρός πυρήνας της ομάδας παραμένει σταθερός,τα μέλη της ανανεώνονται και με καινούργια άτομα κάθε χρόνο.Επειδή σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε και ούτε θέλουμε να παραστήσουμε τους επαγγελματίες και δε θέλουμε επίσης να λειτουργήσουμε με τη λογική του αποκλεισμού ,προσπαθούμε τα έργα που επιλέγουμε να ανταποκρίνονται στον αριθμό των μελών της ομάδας.Όταν αυτό δεν είναι δυνατό κάνουμε διασκευές των έργων προσθέτοντας ή μεγαλώνοντας ρόλους. Από τη θεατρική ομάδα αντλούμε ,όλα τα μέλη,πολύτιμες εμπειρίες.Η μαγεία του ανεβάσματος μιας θεατρικής παράστασης είναι μοναδική και τα συναισθήματα έντονα .Δε λείπουν φυσικά και οι διαφωνίες ,οι αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις τις οποίες προσπαθούμε πάντα να τις λύνουμε στα πλαίσια της ομάδας και να προχωράμε μπροστά .Η παράσταση στο τέλος του χρόνου είναι το αποκορύφωμα των προσπαθειών μας αλλά πολύ συχνά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το ίδιο το ταξίδι...

Θεατρική Ομάδα

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-17 Η θεατρική ομάδα συναντάται κάθε Κυριακή 2 - 4 το απόγευμα. Προετοιμάζουν δύο θεατρικά έργα: 1) Χάρολντ και Μόντ 2) Ο θάνατος σου η ζωή μου.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η φετινή παράσταση του ΓΕΛ Σούδας αποτελείται από δύο θεατρικά έργα: «Ο θάνατός σου, η ζωή μου» του Αλέκου Σακελλάριου και «Χάρολντ και Μώντ» του Κόλιν Χίγγινς. Διαχρονικά θέματα σχετικά με τη ζωή και το θάνατο διατρέχουν και τα δύο έργα αποτελώντας παράλληλα ένα κοινό νοηματικό άξονα που τα συνδέει. Στο «Ο θάνατός σου, η ζωή μου» ο Λαυρέντης, ιδιοκτήτης γραφείου τελετών, παλεύει να επιβιώσει αντιμέτωπος με τα χρέη και τον «αθέμιτο» ανταγωνισμό. Μοναδική ευκαιρία για να σωθεί, είναι ο βαθύπλουτος και ετοιμοθάνατος κύριος Κοκκινομίχαλος. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίσσονται όπως επιθυμεί? Στο «Χάρολντ και Μώντ» ένα απροσάρμοστο αγόρι που προσπαθεί επικοινωνήσει με τη μητέρα του σκηνοθετώντας τις αυτοκτονίες του, αρχίζει να ζει όταν γνωρίζει τη Μωντ μια αεικίνητη και εκκεντρική ηλικιωμένη. Μια μαύρη κωμωδία για την αγάπη, την ενηλικίωση, τη ζωή και το θάνατο.
H αφίσα του Θεατρικού μας έργου
Φωτογραφίες από την παράσταση Από την παράσταση της 3-5-2017 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Του ερασιτέχνη φωτογράφου κ. Σταύρου Μυριδάκη.

Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας αποτελείται από τους παρακάτω μαθητές και μαθήτριες:

1. Παπαδεράκη Ειρήνη
2. Μακράκη Κατερίνα
3. Σκιαδοπούλου Αμαλία
4. Λυμπεράκη Ζέτα
5. Φάμα Φιλιπίνα
6. Καλαθατά Χριστίνα
7. Ρουσάκης Γιώργος
8. Ανδρεαδάκη Σοφία
9. Παπαδάκη Μαριάννα
10. Ευθυμιάδη Βίκυ
11. Γεωργακοπούλου Νάσια
12. Μιχαηλίδη Ζωή
13. Γκέκα Αρμέλα
14. Καφεσάκη Μαιρήνη
15. Καραμέτης Βασίλης
16. Τραμπάκουλου Γιούλη
17. Φωτεινού Μαριέττα
18. Δρουβαλάκη Σοφία
19. Μπουρίτη Κωνσταντίνα
20. Μαστοράκη Μαρίνα
21. Μηνά Σοφία
22. Γιωτάκος Δήμος
23. Βλαμάκης Αντρέας
24. Φιωτάκης Νίκος
25. Βεργετζή Σοφία
26. Ζαχαρόπουλος Ταξιάρχης
27. Κουτσούδης Γιάννης
28. Τσιχλάκης Θοδωρής
29. Γεωργάκης Βασίλης
30. Αράπι Γκρισέλντα
31. Γεωργακάκης Ευτύχης
32. Καπάκη Κων/να
33. Αναγνωστάκη Τζίνα
34. Χατζηδάκη Σοφία
35. Μαλαδάκη Ζαχαρένια
36. Μπολανάκη Ελέυθερία
37. Σασλή Μαρίνα
38. Χατζηδάκη Βάσω
39. Φωτάκης Γιάννης
Υπεύθυνες καθηγήτριες : Παίζη Ελένη και Αντέλλη Γεωργία

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-15

Ανεβάσαμε την παράσταση " Αγαπάτε ... αλλήλους" με έργα των Α. Τσέχωφ, Ν. Τσιφόρου, Α. Σακελλάριου- Δ. Λεβιθόπουλου (σε διασκευή από τη θεατρική ομάδα).
Το Πρόγραμμα της παράστασης
Φωτογραφίες από την παράσταση.

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-14
Ανεβάσαμε το έργο " Τρόμος και αθλιότητα του Γ΄ Ράιχ" του Μ. Μπρέχτ. Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.
Λίγα λόγια για το έργο:
Ο «Τρόμος και αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ» γράφτηκε από τον Μπ. Μπρεχτ ανάμεσα στο 1935-1939. Μέσα από τις 24 σκηνές του έργου αναδεικνύεται η βαριά ατμόσφαιρα της ζωής στη Χιτλερική Γερμανία με κύρια συστατικά της την καταπίεση, την υποκρισία, την τρομοκρατία, την προδοσία. Οι Γερμανοί πολίτες είναι οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν τον εξευτελισμό, τις συλλήψεις, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις εκτελέσεις, πριν ακόμη ο ναζισμός φανερώσει πλήρως το πραγματικό του πρόσωπο. Ένα πρόσωπο που προκάλεσε τη φρίκη σε ολόκληρο τον κόσμο με τα εκατομμύρια θύματα και τις πρωτάκουστες μεθόδους βασανιστηρίων. Ένα πρόσωπο το οποίο οι νέες γενιές δεν πρέπει να ξεχάσουν, ώστε να μην αναβιώσει ΠΟΤΕ πια ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-12
Ανεβάσαμε το έργο "Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ" του συγγραφέα Μ. Νούσιτς. Το έργο εκτυλίσσεται στις σρχές του 20ου αιώνα και αναφέρεται στην κρίση των πολιτικών και ηθικών αξιών που με χιούμορ και διεισδυτικότητα ο συγγραφέας σχολιάζει. Η ηρωίδα, μιά λαική γυναίκα , μεγαλοπιάνεται όταν ο άνδρας της γίνεται υπουργός! Η ματαιοδοξία της θα την οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές και πράξεις... Τη γενική επιμέλεια του έργου είχαν οικαθηγητές: Παίζη Ελένη και Μπερνιδάκης Γιώργος.
Συμμετοχή μαθητών

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2009-10
Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας ανέβασε το έργο " Η ζωή με τον πατέρα" των H. Lindsey - R. Crouse. Η υπόθεση του έργου αναφέρεται στη ζωή μιας οικογένειας στη Νέα Υόρκη ,στα τέλη του 19ου αιώνα. Καθημερινά , οικεία στιγμιότυπα με παράλληλα σχόλια, πολιτικού , θρησκευτικού και κοινωνικού περιεχομένου που κινητοποιούν την σκέψη μας με τους παραλληλισμούς που υποδεικνύουν, προβλημάτισαν έντονα τους θεατές της παράστασης που έλαβε χώρα στο θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης" την Τρίτη 4 Μαίου 2010. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του έργου τα απογεύματα της Παρασκευής αποτέλεσαν για τους μαθητές του Λυκείου μας σημείο αναφοράς ενός διαφορετικού σχολείου που δίνει έμφαση στη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την ουσιαστική επικοινωνία.Τη γενική επιμέλεια του έργου έίχε η καθηγήτρια -φιλόλογος κυρία Ελένη Παίζη.Τους ρόλους του έργου μοιράστηκαν οι μαθητές: Ειρήνη Παράκη Μαντώ Σταμέλου Μανώλης Κολτσάκης Βασίλης Γραμμένος Ελπίδα Βερναδάκη Κων/να Τεπερίδου Γιώργος Καρακατσάνης Σοφία Χατζηγεωργίου Λίνα Ανδρεουλάκη Σοφία Βεναρδάτου Αριέττα Τραχαλάκη Έλενα Αλειφέρη Βασίλης Θεοδωρόπουλος Ρούλα Καμπάκη Μανώλης Λεβεντέλης Μανώλης Καρακατσάνης Ειρήνη Παράκη Την επιμέλεια ήχου είχε ο Μιχάλης Κοκογιαννάκης, ενώ την επιμέλεια σκηνικών είχαν οι καθηγήτριες Ελένη Παίζη και Χριστίνα Ψυλλάκη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ:
2008-9: "...και μιάς Πεντάρας Νιάτα" Πρετεντέρη (διασκευή). Υπεύθυνοι : Ελένη Παίζη-Νίκος Χατζηιωάννου 2007-8 :Η κόμισσα της Φάμπρικας" Πρετεντέρη - Γιαλαμά(διασκευή). Υπεύθυνοι : Ελένη Παίζη-Νίκος Χατζηιωάννου 2006-7 :"Ο κουτσομπόλης" Δ. Ψαθά (διασκευή)Υπεύθυνη : Ελένη Παίζη.

 

ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΟΥΔΑΣ