Σύλλογος Γονέων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Σούδας ιδρύθηκε στις 11-11-1999. Σκοπός του Συλλόγου είναι:

 1. Η στενή συνεργασία μεταξύ οικογένειας και σχολείου, με στόχο τη συμβολή στην αγωγή και εκπαίδευση των μαθητών του Λυκείου μας.
 2. Η καλλιέργεια και η ανάπτυξη στην οικογένεια και στην κοινωνία εκπαιδευτικής συνείδησης,που θα παίρνει υπόψη της τις παραδόσεις του λαού μας και θα υλοποιεί τις συνταγματικές επιταγές της ισονομίας,της ισοπολιτείας και της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της κοινωνίας μας.
 3. Η βελτίωση των όρων φοίτησης και διαβίωσης των μαθητών σε διδακτήρια σύγχρονα,άνετα και υγιεινά.
 4. Ο εξοπλισμός των σχολείων με σύγχρονα εποπτικά μέσα διδασκαλίας.
 5. Η ίδρυση βιβλιοθηκών, αναγνωστηρίων και σπουδαστηρίων για τη διαρκή και σωστή επιμόρφωση των μαθητών της περιοχής μας.
 6. Η συμπαράσταση στους εκπαιδευτικούς λειτουργούς για την ενίσχυση του έργου τους, για την καλή, απρόσκοπτη και αδέσμευτη άσκηση του λειτουργήματος τους.
 7. Η συμπαράσταση στους μαθητές για την ανάπτυξη πρωτοβουλίας και ευγενικής άμιλλας για μάθηση και εργασία.

Μέσα για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών είναι:

 1. Η πραγματοποίηση διαλέξεων, η διοργάνωση ειδικών συγκεντρώσεων των γονέων και κηδεμόνων για διάφορες συζητήσεις, για θέματα που ενδεχομένως θα ανακύπτουν και θα αφορούν γενικά τη ζωή και τη δράση στο σχολείο.
 2. Η στενή συνεργασία μεταξύ διδασκόντων και γονέων ή κηδεμόνων για την επίλυση των αναφυομένων κατά περίπτωση προβλημάτων.
 3. Η καθιέρωση ειδικού χρηματικού επάθλου και η απονομή του στον καλύτερο μαθητή του Λυκείου στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής χρονιάς.Το ποσόν,που κάθε φορά θα δίνεται ,θα είναι ανάλογο των οικονομικών δυνατοτήτων του Συλλόγου.Μαζί με το παραπάνω χρηματικό έπαθλο,θα απονέμεται και ειδικό ηθικό βραβείο στους τρεις καλύτερους μαθητές κάθε τάξης.Τη μορφή του ηθικού αυτού βραβείου θα την καθορίσει το Δ.Σ. σε μια από τις τακτικές του συνεδριάσεις και θα την υποβάλλει για έγκριση στη Γενική Συνέλευση.
 4. Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.,ο Σύλλογος θα μπορεί να συμπαρασταθεί υλικά ή ηθικά σε μαθητή,που αποδεδειγμένα έχει άμεση και σοβαρή ανάγκη συμπαράστασης.
 5. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΩΝ ΜΑΣ: Στόχος της διεύθυνσης του σχολείου και του συλλόγου διδασκόντων είναι η συχνή επικοινωνία με τους γονείς. Η επικοινωνία αυτή γίνεται με ποικίλους τρόπους δηλαδή: Με έντυπο υλικό που παραδίδει το σχολείο στους μαθητές αλλά και τηλεφωνικά. Για το σκοπό αυτό , όταν χρειάζεται αποστέλλονται μηνύματα (SMS) στα κινητά τηλέφωνα των γονέων. Επίσης το σχολείο είναι ανοικτό στην προσωπική επικοινωνία με τους γονείς καθόλες τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του.

 

Παλαιότερες αναρτήσεις

Οδηγός σπουδών για το Λύκειο 2017-18

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ , ΣΧΟΛ. ΕΤΟΥΣ 2017-18

ΟΡΙΑ ΑΠΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κατά το σχολικό έτος 2015-16

 

1 Bολτυράκης Μανώλης Πρόεδρος τηλ. 6970833176
2 Γεωργακόπουλος Ιωάννης Αντιπρόεδρος τηλ. 6984383298
3 Πισσαδάκη Στελάνθη Γραμματέας τηλ. 6972887583
4 Πισσαδάκης Ιωάννης Ταμίας τηλ. 6972237389
5 Χατζηδάκης Διονύσιος Μέλος τηλ. 6945755446
6 Φλωράτος Κων/νος Μέλος τηλ. 6909076763
7 Φραγκεδάκη Ειρήνη Μέλος τηλ. 6986084834

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: Μαυρογένη Αφροδίτη - Φαλίδα Ελένη Η Ένωση Γονέων Χανίων καλεί τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του ΓΕΛ Σούδας να πλαισιώσουν τις ομάδες θεματικού ενδιαφέροντος. Δείτε το δελτίο τύπου. της ΄Ενωσης Γονέων εδώ. Το ΔΣ θα συνεδριάζει κάθε πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα και ώρα 17:00΄. Οι συνεδριάσεις θα είναι ανοικτές σε όποιον θα ήθελε να παρευρεθεί ή να υποβάλει θέματα προς συζήτηση. Μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κατά το σχολικό έτος 2013-14

1 Φωκάς Ιωάννης Πρόεδρος
2 Αποστολάκη Χρυσούλα Αντιπρόεδρος
3 Τσαγκάρης Διονύσιος Γραμματέας
4 Πισσαδάκης Ιωάννης Ταμίας
5 Χατζηδάκης Διονύσιος Μέλος
6 Αγγελάκη Ρεβέκκα Μέλος
7 Νταουντάκη Ευτυχία Μέλος
8 Χατζηδάκη Μαρία Αναπληρωματικό Μέλος
8 Μποφίλης Βασίλης Αναπληρωματικό Μέλος
8 Λαμπρόπουλος Ιωάννης Αναπληρωματικό Μέλος