Αθλητικές υποδομές

Το σχολείο, πέρα από τον αύλειο χώρο, που διαθέτει γήπεδο μπάσκετ και κερκίδες, χρησιμοποιεί για το μάθημα της φυσικής αγωγής το παρακείμενο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου, καθώς και το γήπεδο ποδοσφαίρου το Άρη Σούδας.

Αίθουσα Εκδηλώσεων

Η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας είναι χωρητικότητας 200 ατόμων, διαθέτει σκηνή και όλες τις απαραίτητες υποδομές που την καθιστούν λειτουργική. Χρησιμοποιείται για τις εκδηλώσεις του σχολείο καθώς και για την προετοιμασία των διαφόρων προγραμμάτων που επονούνται στο σχολείο.

Βιβλιοθήκη

Η βιβλιοθήκη του ΓΕΛ Σούδας ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2010. Δημιουργήθηκε από χωρηγίες μαθητών, γονέων, πνευματικών ανθρώπων του τόπου μας αλλά και από δωρεές προς το σχολείο μας εκδοτικών οίκων, κυρίως των εκδόσεων Λιβάνη. Διαθέτει ήδη περισσότερους από 2000 τόμους βιβλίων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων: ελληνική και ξένη λογοτεχνία, ιστορία, ιστορία της τέχνης, ψυχολογία αλλά και βοηθήματα για όλους τους κλάδους των μαθημάτων. Λειτουργεί ως χώρος μελέτης και δημιουργικής απασχόλησης των μαθητών. Ως δανειστική βιβλιοθήκη απευθύνεται στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών του σχολείου. Λειτουργεί καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες το 2ο και 3ο διάλλειμα.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-16:
Κάθε Παρασκευή πραγματοποιείται μικρή έκθεση στο σχολείο με νέα βιβλία όπου οι μαθητές μπορούν να δανειστούν.Βιβλιοθήκη "Μόσχος Βουλγαράκης"

Με τη λήξη του σχολικού έτους 2019-2020 υλοποιήθηκε η υπ.αρ. 61/28-06-19 απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων του ΓΕΛ Σούδας σχετικά με την ονοματοδοσία της βιβλιοθήκης του σχολείου μας σε <<ΒιβλιοθήκηΜόσχος Βουλγαράκης>>. Στο πλαίσιο της απόφασης αυτής τοποθετήθηκε η σχετική πινακίδα στην είσοδο της Βιβλιοθήκης. Ο Μόσχος Βουλγαράκης διετέλεσε καθηγητής στο μάθημα της Φυσικής στο σχολείο μας από το 2003 έως το 2015. Απεβίωσε αιφνίδια στις 29-01-2018. Αγαπόυσε με πάθος το επάγγελμά του και διακρινόταν για τις βαθιές επιστημονικές γνώσεις του καθώς και για τις προοδευτικές παιδαγωγικές αντιλήψεις του. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Ήταν επίσης η ψυχή στις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων κατά τις οποίες διατύπωνε με παρρησία τις απόψεις του, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις του. Η παρουσία του στο Λύκειο μας, από το οποίο ολοκλήρωσε και τη θητεία του στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ήταν καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη και την πρόοδο αυτού.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Σούδας έλαβε την απόφαση της ονοματοδοσίας της βιβλιοθήκης σε <<Βιβλιοθήκη Μόσχος Βουλγαράκης >> για τους παρακάτω λόγους:

1. Τιμώντας το φωτισμένο αυτό Δάσκαλο που σμίλευε ψυχές με το ατσάλι της καρδιάς του

2. Ο Μόσχος Βουλγαράκης αγαπούσε με πάθος την τοπική κοινωνία στην οποία ανήκει το σχολείο στους κόλπους της οποίας γεννήθηκε και μεγάλωσε.

3. Σημαντικό μέρος της Βιβλιοθήκης εξοπλίστηκε με δαπάνη της οικογένειας του και εις τη μνήμη του.

Μόσχος

Εργαστήριο Πληροφορικής

Το εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου μας διαθέτει δίκτυο 11 υπολογιστών και προβολέα για τις ανάγκες των μαθημάτων Εφαρμογές Πληροφορικής και Εφαρμογές Υπολογιστών. Είναι πλήρως εξοπλισμένο και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες τεχνολογικές απαιτήσεις. Υπεύθυνος του εργαστηρίου για το σχολικό έτος

2016-17: Βασιλαντωνάκη Μαρία

2017-18: Σαραντόπουλος Ιωάννης

Υπεύθυνος του εργαστηρίου για το σχολικό έτος 2015-16 : Σμυρναίος Νικόλαος