Βιβλιοθήκη "Μόσχος Βουλγαράκης"

Με τη λήξη του σχολικού έτους 2019-2020 υλοποιήθηκε η υπ.αρ. 61/28-06-19 απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων του ΓΕΛ Σούδας σχετικά με την ονοματοδοσία της βιβλιοθήκης του σχολείου μας σε <<ΒιβλιοθήκηΜόσχος Βουλγαράκης>>. Στο πλαίσιο της απόφασης αυτής τοποθετήθηκε η σχετική πινακίδα στην είσοδο της Βιβλιοθήκης. Ο Μόσχος Βουλγαράκης διετέλεσε καθηγητής στο μάθημα της Φυσικής στο σχολείο μας από το 2003 έως το 2015. Απεβίωσε αιφνίδια στις 29-01-2018. Αγαπόυσε με πάθος το επάγγελμά του και διακρινόταν για τις βαθιές επιστημονικές γνώσεις του καθώς και για τις προοδευτικές παιδαγωγικές αντιλήψεις του. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Ήταν επίσης η ψυχή στις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων κατά τις οποίες διατύπωνε με παρρησία τις απόψεις του, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις του. Η παρουσία του στο Λύκειο μας, από το οποίο ολοκλήρωσε και τη θητεία του στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ήταν καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη και την πρόοδο αυτού.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Σούδας έλαβε την απόφαση της ονοματοδοσίας της βιβλιοθήκης σε <<Βιβλιοθήκη Μόσχος Βουλγαράκης >> για τους παρακάτω λόγους:

1. Τιμώντας το φωτισμένο αυτό Δάσκαλο που σμίλευε ψυχές με το ατσάλι της καρδιάς του

2. Ο Μόσχος Βουλγαράκης αγαπούσε με πάθος την τοπική κοινωνία στην οποία ανήκει το σχολείο στους κόλπους της οποίας γεννήθηκε και μεγάλωσε.

3. Σημαντικό μέρος της Βιβλιοθήκης εξοπλίστηκε με δαπάνη της οικογένειας του και εις τη μνήμη του.

Μόσχος