2 έως 5 Μαίου 2018: Μαθητικό Φεστιβάλ "Κι αν ήσουν εσύ;"

Το Λύκειο Σούδας συμμετέχει με ομάδα μαθητών και υπεύθυνο καθηγητή τον Στυλιανό Στυλιανού, στο  πρόγραμμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες "Κι αν ήσουν εσύ;"  που πραγματοποιείται στο ΚΑΜ 2-5 Μαίου 2018, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία.
Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, στελέχη εκπαίδευσης και στελέχη οργανώσεων που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το Πρόγραμμα στοχεύει:
α) στην ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες και
β) στη στήριξη σχολείων και εκπαιδευτικών που ήδη υλοποιούν ανάλογα προγράμματα με βιωματικές τεχνικές διδασκαλίας και προσεγγίσεις.
Στον εκθεσιακό χώρο του Κ.Α.Μ., θα εκτεθούν μαθητικές δημιουργίες (έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής, κολάζ, βίντεο κ.α). Την τελευταία μέρα (Σάββατο 5 Μαΐου 2018), θα παρουσιαστούν θεατρικά δρώμενα, απόρροια των τεχνικών διδασκαλίας, που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια σεμιναρίων και απευθύνθηκαν σε εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                        ένα βιντεάκι των μαθητών μας!