Σύλλογος Γονέων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Σούδας ιδρύθηκε στις 11-11-1999. Σκοπός του Συλλόγου είναι:

 1. Η στενή συνεργασία μεταξύ οικογένειας και σχολείου, με στόχο τη συμβολή στην αγωγή και εκπαίδευση των μαθητών του Λυκείου μας.
 2. Η καλλιέργεια και η ανάπτυξη στην οικογένεια και στην κοινωνία εκπαιδευτικής συνείδησης,που θα παίρνει υπόψη της τις παραδόσεις του λαού μας και θα υλοποιεί τις συνταγματικές επιταγές της ισονομίας,της ισοπολιτείας και της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της κοινωνίας μας.
 3. Η βελτίωση των όρων φοίτησης και διαβίωσης των μαθητών σε διδακτήρια σύγχρονα,άνετα και υγιεινά.
 4. Ο εξοπλισμός των σχολείων με σύγχρονα εποπτικά μέσα διδασκαλίας.
 5. Η ίδρυση βιβλιοθηκών, αναγνωστηρίων και σπουδαστηρίων για τη διαρκή και σωστή επιμόρφωση των μαθητών της περιοχής μας.
 6. Η συμπαράσταση στους εκπαιδευτικούς λειτουργούς για την ενίσχυση του έργου τους, για την καλή, απρόσκοπτη και αδέσμευτη άσκηση του λειτουργήματος τους.
 7. Η συμπαράσταση στους μαθητές για την ανάπτυξη πρωτοβουλίας και ευγενικής άμιλλας για μάθηση και εργασία.

Μέσα για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών είναι:

 1. Η πραγματοποίηση διαλέξεων, η διοργάνωση ειδικών συγκεντρώσεων των γονέων και κηδεμόνων για διάφορες συζητήσεις, για θέματα που ενδεχομένως θα ανακύπτουν και θα αφορούν γενικά τη ζωή και τη δράση στο σχολείο.
 2. Η στενή συνεργασία μεταξύ διδασκόντων και γονέων ή κηδεμόνων για την επίλυση των αναφυομένων κατά περίπτωση προβλημάτων.
 3. Η καθιέρωση ειδικού χρηματικού επάθλου και η απονομή του στον καλύτερο μαθητή του Λυκείου στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής χρονιάς.Το ποσόν,που κάθε φορά θα δίνεται ,θα είναι ανάλογο των οικονομικών δυνατοτήτων του Συλλόγου.Μαζί με το παραπάνω χρηματικό έπαθλο,θα απονέμεται και ειδικό ηθικό βραβείο στους τρεις καλύτερους μαθητές κάθε τάξης.Τη μορφή του ηθικού αυτού βραβείου θα την καθορίσει το Δ.Σ. σε μια από τις τακτικές του συνεδριάσεις και θα την υποβάλλει για έγκριση στη Γενική Συνέλευση.
 4. Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.,ο Σύλλογος θα μπορεί να συμπαρασταθεί υλικά ή ηθικά σε μαθητή,που αποδεδειγμένα έχει άμεση και σοβαρή ανάγκη συμπαράστασης.
 5. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΩΝ ΜΑΣ: Στόχος της διεύθυνσης του σχολείου και του συλλόγου διδασκόντων είναι η συχνή επικοινωνία με τους γονείς. Η επικοινωνία αυτή γίνεται με ποικίλους τρόπους δηλαδή: Με έντυπο υλικό που παραδίδει το σχολείο στους μαθητές αλλά και τηλεφωνικά. Για το σκοπό αυτό , όταν χρειάζεται αποστέλλονται μηνύματα (SMS) στα κινητά τηλέφωνα των γονέων. Επίσης το σχολείο είναι ανοικτό στην προσωπική επικοινωνία με τους γονείς καθόλες τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του.

 

Εκλογές του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου Σούδας

Την Παρασκευή 30-10-2020 στις 6 το απόγευμα διεξήχθησαν
οι εκλογές του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου μας και στη
συνέχεια συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ που έχει ως εξής:
Πρόεδρος:Γιάννης Ανδρέου
Γραμματέας:Εύα Αθανασίου
Ταμίας:Κική Τριλυράκη
Μέλη:Γεώργιος Ευθυμίου,Κατερίνα Σερέτη ,Βούλα Νάνου
Ελένη Αντωνοπούλου.

Εγγραφή Μαθητών στο ΠΣΔ

Παρακαλούνται οι κηδεμόνες των μαθητών της Β και της Γ τάξης να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Επίσης όσοι από τους κηδεμόνες της Α τάξης δεν το έκαναν την προηγούμενη σχολική χρονιά, στο Γυμνάσιο. Πρόκειται για την επίσημη δομή του Υπουργείου Παιδείας που εδώ και χρόνια παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες στην εκπαιδευτική κοινότητα. Οι υπηρεσίες αυτές είναι αντίστοιχες με τις υπηρεσίες που χρησιμοποιήσαμε κατά την περίοδο του lock-down για την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η διαδικασία ξεκινά με την είσοδο στη σελίδα https://register.sch.gr/students/, όπου μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το ΠΣΔ. Οδηγίες για την εγγραφή μπορείτε να βρείτε στη σελίδα αυτή, ή πατώντας εδώ. ή σε αυτό το βίντεο. Επισημαίνουμε ότι οι μαθητές της Β και Γ τάξης που φοίτησαν πέρσι στο σχολείο μας, μπορούν να δουν τον αριθμό μητρώου τους (Α.Μ., θα ζητηθεί κατά την εγγραφή) στον έλεγχο προόδου της προηγούμενης χρονιάς, καθώς και στα μαθητικά πάσα (για το λεωφορείο) της περσινής και της φετινής χρονιάς.

Είμαστε στη διάθεσή σας για τυχόν βοήθεια που θα χρειαστείτε.

Ωρολόγιο πρόγραμμα από 03/02/2020 (2)

Μπορείτε να δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα για κάθε τμήμα, πατώντας εδώ.

Ενημέρωση προόδου

Την Πέμπτη 05/12/2019, από τις 12:00 ως τις 14:00, οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας θα μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο, προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των μαθητών.

Ενημέρωση για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια

Την Τετάρτη 04/12/12019, στις 18:00, η κα Μπαουράκη Τόνια θα ενημερώσει τους μαθητές και τους γονείς/κηδεμόνες τους σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ενημέρωση θα αφορά όλες τις τάξεις.