Ενημέρωση για την αιμοδοσία

 

Ενημέρωση από την υπεύθυνη του ΤΟΜΜΥ κυρία Κατσικανδαρακη για την εθελοντική αιμοδοσία  για τα τμήματα  Α2 , Α4 , Α1 και Β3 πραγματοποιήθηκε σήμερα 29/2 στο σχολείο μας στα πλαίσια των δράσεων ευαισθητοποίησης των μαθητών στον εθελοντισμό.

 

Ενημέρωση για το έργο του Εθελοντικού Κοινωνικού Σωματείου Στήριξις

Ενημέρωση στο σχολείο μας για το έργο του Εθελοντικού Κοινωνικού Σωματείου Στήριξις που στηρίζει το Παράρτημα Παιδιών και Νέων Χανίων από την κ. Μαράκη Μαρία, πρώην διευθύντρια του ΓΕΛ Σούδας στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής υγείας. Άκρως συγκινητική και ενδιαφέρουσα η ενημέρωση! Δείτε εδώ εικόνες και αποσπάσματα από την εκδήλωση.

Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Ενημερωτική διαδικτυακή ενημέρωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο», πραγματοποιήθηκε στις 20/02/2024 στο Γενικό Λύκειο Σούδας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας. Την ενημέρωση παρακολούθησαν οι μαθητές της Α΄ Λυκείου διαδικτυακά. Κύρια ομιλήτρια ήταν η Αστυνόμος Β΄(ΕΚ) Όλγα Γαλάνη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία επικεντρώθηκε στην ενημέρωση των εφήβων για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Δράση Ενημέρωσης για το Αλκοόλ

Την Παρασκευή 16/2 πραγματοποιήθηκε η δράση ενημέρωσης των μαθητών του Α1 και Α4 του σχολείου μας με θέμα "Αλκοόλ και Νέοι", από το 2ο κέντρο Υγείας Χανίων. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά στις πληροφορίες. Δείτε εδώ φωτογραφίες.

Συνέχεια των δράσεων στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής υγείας του σχολείου μας

Στις 8/2 και ώρα 2.15 μ.μ. πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με το Iasis at Centro με εισηγήτρια την Μαριανίνα Αρώνη, τελειόφοιτη φοιτήτρια της ψυχολογίας της Παντείου που κάνει την πρακτική της άσκηση με θέμα: Το άγχος στην εφηβεία.

Δείτε εδώ στιγμιότυπα από την δράση.

Επίσκεψη στον Ορίζοντα

 

Οι μαθητές του προγράμματος αγωγής υγείας του σχολείου μας επισκέφτηκαν την Πέμπτη 1/2 τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Ορίζοντας, όπου συμμετείχαν σε εργαστήριο ευαισθητοποίησης στον εθελοντισμό μέσα από την Τέχνη.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί - μέλη του προγράμματος αγωγής υγείας Κουτσουρίδου Όλγα και Φιλιπποπούλου Αγορίτσα.
Η υπεύθυνη υλοποίησης του εργαστηρίου μας έδωσε συγχαρητήρια για την δημιουργική συμμετοχή των παιδιών.