Εκδηλώσεις

Πέρα από τις καθιερωμένες εθνικές γιορτές στο Σχολείο μας γίνονται πολλές εκδηλώσεις που οργανώνονται από μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές τους. Οι εκδηλώσεις αυτές στοχεύουν στο άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία, στην ενεργοποίηση των πολιτιστικών και κοινωνικών ενδιαφερόντων των μαθητών, στην ανάδειξη των δημιουργικών ικανοτήτων τους  και στην καλλιέργεια των διαπροσωπικών σχέσεων στο χώρο της σχολικής κοινότητας.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών καλούνται πνευματικοί άνθρωποι, καλλιτέχνες και επιστήμονες, καθώς και προσωπικότητες από τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο.

Ήδη σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο  Βιβλίου διοργανώσαμε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μ. Καραγάτση. Εκδηλώσεις επίσης πραγματοποιούνται για τους γονείς σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων με αντικείμενο  παιδαγωγικά ζητήματα και ζητήματα σχέσεων γονέων και παιδιών αλλά και από το γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού  με στόχο την ενημέρωση των γονέων και των μαθητών για τη σωστή επιλογή του επαγγέλματος.

Εορτασμός Επετείου Πολυτεχνείου - 17/11/2023

Την Παρασκευή 17/11 γιορτάσαμε στο σχολείο μας τα πενήντα χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου κατά της Χούντας όχι τυπικά σαν μια ακόμα επέτειο αλλά ως ζωντανή ιστορία. Στη γιορτή συμμετείχαν οι μαθητές: Καρμίρης Κυριάκο  ,Ξηράκη Ελπίδα, Χατζηδάκης Γιώργος, Δαφνά Όλγα, Δαφνάς Δημήτρης, Βεντούρη Μαριλένα, Κουρκουτάκη Αντιγόνη, Χαλκιόπουλος Κων/νος, Γαλανάκης Αντώνης, Μπικάκη Γεωργία και Ευθυμίου Δάφνη.

Στη χορωδία οι μαθητές: Kαμπίτση Δήμητρα, Φώτη Μαριάνθη, Τζαμαντάκης Αντώνης, Νικόλτσης Δημοσθένης, Ευθυμίου Δάφνη, Μωϋσίδης Κων/νος, Βαγιάκη Κάλλια,Μαλαξιανάκης Δημοσθένης, Ξηράκη Ελπίδα, Ντόμπρεβ-Ιωαννίδης Τάσος, Κοκοτσάκης Γιάννης  και οι εκπαιδευτικοί Ηλιογιαννάκη Κάκια και Μελέτης Γιώργος.

Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι εκπαιδευτικοί: Λαμπρινάκη Νεκταρία και Παίζη Ελένη. Την τεχνική υποστήριξη ο Αποστόλου Μάνθος και στα συστήματα ήχου ήταν ο Φωκάς Κων/νος.

 

Συζήτηση Αναστοχασμού με τους Συμβούλους Σχολικής Ζωής των σχολείων της Παιδαγωγικής μου Ευθύνης

Σας προσκαλώ σε συζήτηση αναστοχασμού σχετικά με το έργο σας στη θέση των Συμβούλων Σχολικής
Ζωής των σχολείων Παιδαγωγικής μου Ευθύνης κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022, την Τετάρτη 29
Ιουνίου 2022 στις 12.30.
images/pdfs/yr/kalathaki20220627.pdf

Τελετή Αποφοίτησης 2020-21

Μετά και το τέλος των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ολοκληρώσαμε αυτή την ιδιαίτερη σχολική χρονιά όπως συνηθίζουμε, με τη διοργάνωση της τελετής αποφοίτησης των μαθητών της Γ Λυκείου. Μπορείτε να δείτε κάποιες σχετικές φωτογραφίες εδώ.

Ο Μιαούλης και η ναυμαχία της Σούδας

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Β/θμιας Εκπ/σης Χανίων με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 το τμήμα Α1 του ΓΕΛ Σούδας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης υλοποίησε τη δράση: “Ο Μιαούλης και η ναυμαχία της Σούδας”

 

Χανιώτικα Νέα

Διαμαρτυρία για την κατάργηση των καλλιτεχνικών από το ΓΕΛ Σούδας

Τα Χανιώτικα νέα δημοσίευσαν την διαμαρτυρία του ΓΕΛ Σούδας για τα καλλιτεχνικά . (εδώ)  

Διαδικτυακή παρουσίαση της Ποιητικής συλλογής :>

Την Παρασκευή  21 Μαίου στις 12 .30 μ.μ οι μαθητές του τμήματος Α2 συνομίλησαν  διαδικτυακά με το δάσκαλο –λογοτέχνη Βαγγέλη Κακατσάκη για την ποιητική του συλλογή <<Τα χελιδόνια του μοναχού>>Οι μαθητές είχαν   την ευκαιρία να συζητήσουν για το ρόλο της ποίησης την εποχή της πανδημίας. Υπεύθυνη καθηγήτρια είναι  η φιλόλογος  Μαχαίρα Παρασκευή.